Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia NHL

Hviezdami týždňa v NHL sú Crawford, Hall a Faulk

Brankár Chicago Blackhawks Corey Crawford Foto: TASR/AP

Crawford v hodnotenom období vychytal v troch zápasoch rovnaký počet víťazstiev, keď z celkového počtu 92 striel pustil za svoj chrbát jedinú.

New York 14. decembra (TASR) - Hviezdami týždňa sa v zámorskej hokejovej NHL stali brankár Chicaga Blackhawks Corey Crawford, útočník Edmontonu Oilers Taylor Hall a obranca Justin Faulk z Caroliny Hurricanes. Informoval o tom oficiálny web súťaže.

Crawford v hodnotenom období vychytal v troch zápasoch rovnaký počet víťazstiev, keď z celkového počtu 92 striel pustil za svoj chrbát jedinú. Jeho priemer inkasovaných gólov tak bol len 0,33, okrem 98,9-percentnej úspešnosti zásahov mal aj dva shutouty.

Hokejista Edmontonu Oilers Slovák Andrej Sekera (vľavo) a hráč San Jose Sharks Joe Pavelski v zápase zámorskej hokejovej NHL Edmonton Oilers - San Jose Sharks v Edmontone 9. decembra 2015. "Olejári" si na vlastnom ľade poradili so San Jose Sharks 4:3 po predĺžení. Víťazný gól strelil v 64. minúte Taylor Hall.
Foto: TASR/AP
Hall v minulom týždni dosiahol tri góly a tri asistencie. Oliers aj jeho zásluhou skompletizovali úspešnú päťzápasovú sériu na domácom ľade, v rámci ktorej dosiahli plný počet desať bodov. Elitnému krídelníkovi patrí v kanadskom bodovaní súťaže štvrtá priečka, keď má na svojom konte 14 presných zásahov a 20 asistencií.

Rovnakú bilanciu (3+3) ako Hall mal za uplynulých sedem dní aj Faulk. Najviac sa mu darilo v zápase proti Dallasu, v ktorom dvakrát skóroval. V sezóne nastrieľal už 12 gólov a v tejto štatistike mu patrí medzi obrancami prvé miesto. Zaujímavosťou je, že všetky presné zásahy zaznamenal v presilovkách.
Hráč Caroliny Hurricanes Justin Faulk (vľavo) bojuje o puk so Slovákom Tomášom Tatarom z Detroitu Red Wings v zápase zámorskej hokejovej NHL v Raleighu 11. apríla 2015.
Foto: TASR/AP