Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia NHL

J. Jágra si nevybral z listiny nechránených hráčov žiadny klub

Na snímke česká hokejová legenda Jaromír Jágr. Foto: TASR/AP

Najpravdepodobnejší sa tak zdá Jágrov návrat do rodného Kladna.

Calgary 29. januára (TASR) - Českého hokejistu Jaromíra Jágra si nevybral žiadny klub zámorskej NHL z listiny nechránených hráčov. Calgary Flames tam umiestnili 45-ročného útočníka v nedeľu a do pondelňajšieho poludnia po ňom mohol siahnuť ktorýkoľvek klub v profilige.

Najpravdepodobnejší sa tak zdá Jágrov návrat do rodného Kladna, no v českom klube, ktorý vlastní, momentálne nevedia, či to tak bude. "Možno to znie divne, ale nemám žiadne informácie, že by sa mal k nám pripojiť. Posledné tri týždne je to rovnaké a nevieme čo bude," povedal podľa portálu idnes.cz tréner Kladna Miloslav Hořava.

Pokiaľ by sa Jágr rozhodol vrátiť do Kladna, na súpisku ho musia dopísať najneskôr 31. januára, keď sa skončí v českej lige prestupové obdobie. Keby chcel zostať doma do konca sezóny, tak musí odohrať najmenej 15 zápasov, aby mohol nastúpiť aj v prípadnej baráži o extraligu.

O českého veterána sa údajne zaujímajú aj ďalšie extraligové kluby v Česku a nemecký Eisbären Berlín.

O konci slávnej Jágrovej kariéry v NHL sa hovorilo už dlhšie, pretože 45-ročného krídelníka obmedzujú zranenia. Naposledy hral za "plamene" 31. decembra, v aktuálnej sezóne zaznamenal jeden gól a šesť asistencií.

Calgary je Jágrovým deviatym tímom v NHL. Predtým hral za Pittsburgh Penguins, Washington Capitals, New York Rangers, Philadelphia Flyers, Dallas Stars, Boston Bruins, New Jersey Devils a Florida Panthers. Na konte má 1733 zápasov základnej časti, 766 gólov, 1155 asistencií a 1921 bodov. V 208 dueloch play off pridal 201 bodov (78+123). V historickej tabuľke produktivity je druhý za Wayneom Gretzkym. Chýba mu však len 34 zápasov, aby vyrovnal rekord Gordieho Howa v počte odohraných duelov. Howe ich má na konte 1767, Jágr 1733.