Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia NHL

Jarret Stoll sa sťahuje do Minnesoty

Center Los Angeles Kings Jarret Stoll s brankárom Jonathanom Quickom. Foto: TASR/AP

V 29 zápasoch za "jazdcov" strelil Stoll len jeden gól a pridal dve asistencie, napriek tomu má pre Wild cenu.

New York 15. decembra (TASR) - Hokejový útočník Jarret Stoll mení v zámorskej NHL pôsobisko. Z listiny nechránených hráčov, kam ho umiestnili New York Rangers, ho získala Minnesota Wild. Debut v drese "divochov" by 33-ročný center mohol absolvovať vo štvrtok paradoxne práve proti Rangers. Informáciu priniesol web nhl.com.

V 29 zápasoch za "jazdcov" strelil Stoll len jeden gól a pridal dve asistencie, napriek tomu má pre Wild cenu. "Cítili sme, že je správny čas na pridanie hráča do zostavy. Po odchodoch Chrisa Stewarta a Kylea Brodziaka sme potrebovali skúseného hokejistu a lídra. Jarreta sme chceli už pred sezónou, ale podpísal zmluvu s Rangers. Teraz mu dávame druhú šancu a využili sme, že bol na waiver liste," povedal generálny manažér Wild Chuck Fletcher.

Po odchode Brodziaka do St. Louis Blues chýbal Minnesote pravoruký center a aj to bol dôvod pre angažovanie Stolla. Medzi jeho prednosti patria aj výborné štatistiky na vhadzovaní. S úspešnosťou 55,4 percenta od sezóny 2003-2004 je v tejto štatistike na siedmom mieste spomedzi aktívnych hráčov. Spoločne s Mikkom Koivuom tak má Wild dvoch špecialistov na buly.

Minnesota ocenila aj jeho vodcovské schopnosti. Stoll sa stal s Los Angeles Kings dvakrát víťazom Stanleyho pohára a v roku 2006 si v drese Edmontonu Oilers zahral finále.