Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia NHL

Novinky z NHL: Jurčo a Tatar budú v jednom útoku

Luke Glendening spolu s Tomášom Tatarom sa tešia z Jurčového gólu. Foto: TASR/AP

Na poste centra ich doplní Riley Sheahan.



Funkcionári Detroitu utorkovými záverečnými úpravami v kádri potvrdili, že slovenský hokejista Tomáš Jurčo odštartuje ročník 2014/2015 v prvom tíme Red Wings. Posledné tréningy navyše naznačujú, že 21-ročný krídelník nastúpi v noci na piatok v úvodnom dueli sezóny NHL proti Bostonu v jednom útoku s krajanom Tomášom Tatarom. Na poste centra ich doplní Riley Sheahan.

Detroit v utorok uzatvoril 23-člennú otváraciu súpisku. Hoci tréner "červených krídel" Mike Babcock chcel mať Jurča v prvom tíme, dlho nebolo jasné, či mu to situácia v mužstve pre pretlak útočníkov umožní. Nakoniec však na farmu putovali iba brankár Petr Mrázek a obranca Xavier Ouellet. Posledné miesto klub uvoľnil umiestnením Pavla Dacjuka na listinu zranených hráčov.

Jurčo s Tatarom by mali podľa Detroit News nastúpiť spoločne v druhom, resp. treťom útoku. Prvú elitnú lajnu Red Wings vytvoria Johan Franzén, Henrik Zetterberg a Justin Abdelkader, v ďalšom útoku sa predstaví Gustav Nyquist, český nováčik Andrej Nestrašil a Darren Helm a štvrtú útočnú formáciu vytvoria Drew Miller, Joakim Andersson a Luke Glendening.

Boston začne sezónu bez Krejčího



Útočník Bostonu Bruins David Krejčí
Foto: TASR/AP

Detroit 8. októbra (TASR) - Český hokejista David Krejčí pre bližšie nešpecifikované zranenie vynechá minimálne úvodné tri zápasy Bostonu v novej sezóne NHL. Ako v stredu informovali zámorské médiá, klub ho zapísal na listinu zranených hráčov.

Dvadsaťosemročný center odstúpil z hry v priebehu druhej tretiny sobotňajšieho prípravného stretnutia s Detroitom, v ktorom Red Wings zvíťazili nad Bruins 4:3 po nájazdoch. V doterajšom priebehu profiligovej kariéry sa Krejčímu zranenia vyhýbali a ani najnovšie zranenie by ho nemalo vyradiť na dlhší čas. Podľa kolektívnej zmluvy musí byť spoluhráč slovenského kapitána "medveďov" Zdena Cháru na listine zranených minimálne sedem dní odo dňa, keď si zranenie privodil.


Eskimák Tootoo sa pokúsi reštartovať kariéru



Jordin Tootoo
Foto: TASR/AP


Hokejový útočník Jordin Tootoo uspel na skúške v klube NHL New Jersey Devils a tesne pred štartom nového ročníka podpísal s "diablami" ročný jednocestný kontrakt v hodnote 550-tisíc dolárov. V tíme "diablov" sa tak pokúsi reštartovať vädnúcu kariéru.

Prvý Eskimák v NHL začal svoju profiligovú púť v Nashville, kde si vybudoval povesť tvrdého muža, ktorý nemá problém zhodiť rukavice. Neskôr vyšla na povrch správa o jeho závislosti na návykových látkách a následne podstúpil odvykaciu kúru. Potom zamieril do Detroitu, s ktorým podpísal trojročný 5,7-miliónový kontrakt. V tíme Red Wings mu ale ruže nekvitli, nedokázal si vybojovať stabilné miesto v zostave a pred touto sezónou ho Detroit vykúpil zo zvyšku zmluvy. Tridsaťjedenročný krídelník sa však v lete poctivo pripravoval a v tréningovom kempe Devils si nakoniec vybojoval miesto v prvom tíme.

Naopak, v kempe "diablov" neuspel veterán Scott Gomez. Američan nezískal zmluvu a zostáva tak naďalej voľným hráčom. Informáciu priniesol denník USA Today.