Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 1. máj 2024
< sekcia NHL

Kanada zverejnila prvých 18 mien na hokejový šampionát do Ruska

Hokejisti Kanady, archívne foto Foto: TASR/AP

Úradujúci majstri sveta majú ešte na súpiske sedem voľných miest a tie zaplnia najmä hráči, ktorí vypadnú v 1. kole play off NHL.

Ottawa 12. apríla (TASR) - Vedenie kanadskej hokejovej reprezentácie zverejnilo menoslov prvých 18 hráčov v nominácii na majstrovstvá sveta v Rusku. Na májový turnaj generálny manažér "javorových listov" Brad Treliving vybral aj trio minuloročných obhajcov z Česka - útočníci Matt Duchene, Taylor Hall a Ryan O'Reilly.

Kanada má v tíme aj trojicu, ktorá je na súpiske pre Svetový pohár v Toronte. Tvoria ju obrancovia Ryan Murray a Morgan Rielly, resp. jednotka minuloročného vstupného draftu útočník Connor McDavid z Edmontonu. Úradujúci majstri sveta tak majú ešte na súpiske sedem voľných miest a tie zaplnia najmä hráči, ktorí vypadnú v 1. kole play off NHL.

nominácia Kanady na MS v Rusku:

brankári: Calvin Pickard (Colorado Avalanche), Cam Talbot (Edmonton Oilers)

obrancovia: Cody Ceci (Ottawa Senators), Ben Hutton (Vancouver Canucks), Ryan Murray (Columbus Blue Jackets), Morgan Rielly (Toronto Maple Leafs), Chris Tanev (Vancouver Canucks)

útočníci: Max Domi (Arizona Coyotes), Matt Duchene (Colorado Avalanche), Brendan Gallagher (Montreal Canadiens), Taylor Hall (Edmonton Oilers), Boone Jenner (Columbus Blue Jackets), Connor McDavid (Edmonton Oilers), Brad Marchand (Boston Bruins), Sam Reinhart (Buffalo Sabres), Ryan O'Reilly (Buffalo Sabres), Mark Scheifele (Winnipeg Jets), Mark Stone (Ottawa Senators)