Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia NHL

Kapitán Doan potiahne v Arizone ešte jednu sezónu

Shane Doan Foto: TASR/AP Photo

Aj vo vyššom veku je stále ofenzívnou oporou mužstva, v minulom ročníku bol s 28 presnými zásahmi najlepším strelcom tímu, v 72 dueloch nazbieral dokopy 47 bodov.

Glendale 12. júla (TASR) - Skúsený kanadský útočník Shane Doan ešte nekončí s hokejom a bude aj v nasledujúcej sezóne obliekať dres Arizony. Kapitán Coyotes sa podľa informácií Arizona Sports dohodol s klubom na novej ročnej zmluve, čaká ho tak už 21. sezóna v zámorskej NHL.

Doan je príkladom klubovej vernosti, keď celú svoju doterajšiu profiligovú kariéru spojil s Coyotes, respektíve ich predchodcom Winnipegom. Jets ho draftovali v roku 1995 z celkového siedmeho miesta, o rok neskôr zažil sťahovanie klubu z Kanady do Phoenixu. Tridsaťdeväťročný krídelník je už niekoľko rokov hlavnou tvárou "kojotov" a aj klubovým rekordérom v počte strelených gólov. V 1466 zápasoch NHL celkovo nastrieľal 396 gólov a pridal k nim 549 asistencií.

Aj vo vyššom veku je stále ofenzívnou oporou mužstva, v minulom ročníku bol s 28 presnými zásahmi najlepším strelcom tímu, v 72 dueloch nazbieral dokopy 47 bodov. Na konci júna mu vypršala štvorročná zmluva na 21,2 milióna dolárov, detaily nového kontraktu nie sú zatiaľ známe.