Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia NHL

Kapitán Ottawy Karlsson sa vracia na ľad

Na snímke kapitán Senators Erik Karlsson, archívna snímka Foto: TASR

Z návratu dvojnásobného víťaza Norrisovej trofeje pre najlepšieho obrancu NHL má radosť aj tréner Guy Boucher.

Ottawa 16. októbra (TASR) - Kapitán Ottawy Senators Erik Karlsson sa po operácii nohy vracia na ľad. Švédsky hokejový obranca nastúpi prvýkrát v tejto sezóne NHL v noci na stredu na domácom ľade proti Vancouveru Canucks.

Dvadsaťsedemročný Karlsson vynechal päť úvodných duelov v sezóne. V čase jeho zranenia dostal v tíme Senators šancu aj mladý slovenský obranca Christián Jaroš, ktorý odohral svoje dva premiérové zápasy v NHL, ale už sa vrátil späť na farmu. "Cítim sa dobre a veľmi sa teším na návrat. Zo začiatku to asi bude trochu kostrbaté, ale verím, že sa do toho rýchlo dostanem," povedal pre nhl.com ofenzívny obranca, ktorý sa 14. júna podrobil operácii Achillovej šľachy v ľavej nohe.

Z návratu dvojnásobného víťaza Norrisovej trofeje pre najlepšieho obrancu NHL (2012, 2015) má radosť aj tréner Guy Boucher. "Ja si myslím, že je to najlepší hráč na svete, takže jeho návrat bude mať vplyv na tím v každom aspekte. Je to náš líder," povedal na adresu Karlssona kouč Senators, ktorí ako jediný tím Východnej konferencie ešte neprehrali ani raz v riadnom čase.

Karlsson odohral v základnej časti NHL 556 zápasov, v ktorých nazbieral 456 bodov (117+339). Z troch z uplynulých štyroch sezón bol najproduktívnejší obranca NHL.