Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia NHL

Kopecký sa teší na sezónu a chce play off

Slovenský hokejový útočník tímu NHL Florida Panthers Tomáš Kopecký (vľavo), jeho spoluhráči v útoku Brad Boyes (uprostred) a Jonathan Huberdeau (s číslom 11 vpravo) počas tréningu v Coral Springs 22. septembra 2014. Foto: TASR/AP

Kopecký má za sebou dlhú prípravu, keďže v súťažnom zápase nenastúpil od februára na ZOH v Soči.

Sunrise 8. októbra (TASR) - Hokejisti Floridy Panthers skončili v uplynulom ročníku po základnej časti na nelichotivom predposlednom mieste celej NHL. Slovenský útočník Tomáš Kopecký verí, že nová sezóna, ktorá odštartuje už v noci na štvrtok, prinesie obrat a tím si po dvoch rokoch opäť zahrá v play off.

To je aj hlavný predsezónny cieľ klubu. "Postúpiť do play-off, iné ciele ani byť nemôžu. Máme na to 82 stretnutí, aby sme si zaistili účasť medzi najlepšími. Musíme však zachytiť úvod súťaže, pretože ťažko sa potom naskakuje do rozbehnutého vlaku, ak prehráte prvé zápasy," povedal Kopecký pre svoju oficiálnu stránku.

"Panteri" však nevstupujú do nového ročníka v optimálnej forme. Zo šiestich duelov v príprave totiž nevyhrali ani jeden. Navyše, posledné dva so svojím prvý súperom v základnej časti Tampou Bay Lightning prehrali trojgólovým rozdielom. "Dúfam, že v základnej časti to bude presný opak a budeme vyhrávať. Musíme od začiatku zbierať body, pretože na konci sa bude rátať každý jeden," uviedol tridsaťdvaročný univerzál.

Dvojnásobný držiteľ Stanleyho pohára sa zamyslel aj nad najväčšími nedostatkami v hre mužstva. "Sú jednoznačne v presilovkách. Tie nám v prípravných dueloch nevychádzali a práve tie rozhodujú zápasy. V hre 5 na 5 veľa gólov totiž nepadá, takže musíme to zlepšiť," uviedol.

Predsezónna príprava nedopadla pre Kopeckého najlepšie ani osobne: "Čo sa týka mňa, tak som očakával, že v príprave dostanem viac priestoru na ľade, keďže som mal dlhú prestávku, ale tréneri vsadili viac na mladíkov. Ale už sa teším na štart ligy a zápasy."

Kopecký má za sebou dlhú prípravu, keďže v súťažnom zápase nenastúpil od februára na ZOH v Soči. Z hry ho vyradil otras mozgu. Teraz je však už pripravený naskočiť do nového ročníka. "Cítim sa po kondičnej stránke najlepšie vo svojej kariére. Mal som dlhý oddych, od apríla prakticky trénujem, takže sa naozaj cítim vynikajúco. Čaká nás prvý duel sezóny, chceme v ňom vyhrať a už sa na duel teším," dodal.