Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia NHL

LA Kings suspendovali Vojnova, ktorý sa v júli postaví pred súd

Na archívnej snímke ruský obranca Vjačeslav Vojnov (vpravo) a slovinský útočník Jan Urbas v zápase skupiny-A medzi Ruskom a Slovinskom na XXII. zimných olympijských hrách v Soči 13. februára 2014. Foto: TASR/AP/Mark Humphrey

Vojnov čelí v USA obvineniu z domáceho násilia.

Las Vegas 25. júna (TASR) - Klub zámorskej NHL Los Angeles Kings suspendoval ruského hokejového obrancu Vjačeslava Vojnova, ktorý už vynechal 76 zápasov základnej časti uplynulého ročníka po suspendácii zo strany vedenia profiligy. Vojnov čelí v USA obvineniu z domáceho násilia.

Hovorca Kings v stredu potvrdil, že klub Vojnova suspendoval už pred niekoľkými týždňami, keď si privodil zranenie mimo bežného hokejového tréningu. Ruský hokejista si začiatkom roka natrhol achilovku a v marci musel podstúpiť operáciu. Hoci nie je jasné, ako sa mu zranenie stalo, klub ho následne mohol suspendovať a jeho plat sa tak nezapočítava do platového stropu, až kým nebude zdravý.

Vojnova suspendovalo vedenie NHL po tom, čo ho vlani v októbri obvinili z napadnutia priateľky Marty Varlamovovej. Tá síce nechce ruského hokejistu žalovať a nebude v jeho prípade ani svedčiť, no sudca v prvej polovici decembra rozhodol, že existuje dostatok dôkazov proti dvojnásobnému víťazovi Stanleyho pohára a začal proti nemu konanie. Ďalšie pojednávanie je naplánované na 6. júla, keď sa Vojnov postaví pred súd. Ruský zadák musel zaplatiť kauciu 50-tisíc dolárov, aby sa mohol pohybovať na slobode.

Obranca LA mal napadnúť partnerku v dome v Redondo Beach vlani 19. októbra, pričom jej mal spôsobiť zranenia v oblasti obočia, líca a krku. Podľa obžaloby ju udrel, škrtil a sotil do televízneho prijímača. Po incidente ho zatkla polícia, odvtedy je suspendovaný aj v profilige. Podľa zverejnenej výpovede ošetrujúcej zdravotnej sestry sa jej Varlamovová priznala, že ju hokejista nebil prvýkrát. V prípade uznania viny hrozí Vojnovovi maximálne deväťročné väzenie, ako i deportácia z krajiny. Účastník ZOH 2014 v Soči obvinenia odmieta.