Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia NHL

Meszároš pomohol Philadelphii k triumfu nad Calgary dvomi asistenciami

Andrej Meszároš Foto: TASR/AP Photo

Dvadsaťosemročný Meszároš, ktorý figuruje v nominácii trénera Vladimíra Vůjteka na olympijský turnaj v Soči, bol pri všetkom podstatnom zo strany domácich.

Philadelphia 8. februára (TASR) -Slovenský hokejista Andrej Meszároš sa po jednozápasovej absencii vrátil do zostavy Philadelphie a asistenciou jej v sobotňajšom dueli NHL pomohol k triumfu nad Calgary.

"Letci" vyhrali v ich poslednom zápase pred olympijskou prestávkou 2:1.

Dvadsaťosemročný bek, ktorý figuruje v nominácii trénera Vladimíra Vůjteka na olympijský turnaj v Soči, bol pri prvom góle domácich.

Tí otvorili skóre v 29. minúte zásluhou Braydena Schenna po prihrávkach Waynea Simmondsa a slovenského zadáka. Meszároš odohral 21:24 min a vyhlásili ho za druhú hviezdu zápasu.

V druhom stretnutí sobotňajšieho programu zvíťazili hráči St. Louis nad Winnipegom 4:3 pp a sn, v drese domácich dostal pred Jaroslavom Halákom v bránke prednosť Brian Elliott.



sumár:

PHILADELPHIA - CALGARY 2:1 (0:0, 1:0, 1:1)


Góly: 29. B. Schenn (Simmonds, MESZÁROŠ), 45. Giroux (MESZÁROŠ) - 58. Stajan (Galiardi, Colborne). Brankári: Emery - Berra, strely na bránku: 33:23.




ST. LOUIS - WINNIPEG 4:3 pp a sn (2:1, 0:1, 1:1 - 0:0, 1:0)
Góly: 8. Morrow (Tarasenko, Roy), 18. Roy (Morrow, Pietrangelo), 41. Schwartz (Jackman, Berglund), rozh. nájazd Oshie - 13. Scheifele (Setoguchi, Bogosian), 31. Scheifele (Wheeler, Thorburn), 54. Byfuglien (Wheeler, Enström). Brankári: Elliott - Montoya, strely na bránku: 26:31.