Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia NHL

Methot predĺžil zmluvu s Ottawou a finančne si prilepší

Kanadský hokejista Marc Methot (vľavo) a Francúz Yorick Treille v súboji pri mantineli počas zápasu základnej A - skupiny hokejových MS v Helsinkách 7. mája 2012. Foto: TASR/AP

Klub zámorskej hokejovej NHL Ottawa Senators si zaistil služby obrancu Marca Methota na ďalšie štyri sezóny, počas ktorých zarobí spolu 19,6 milióna amerických dolárov.

Ottawa 16. februára (TASR) - Klub zámorskej hokejovej NHL Ottawa Senators si zaistil služby obrancu Marca Methota na ďalšie štyri sezóny, počas ktorých zarobí spolu 19,6 milióna amerických dolárov. Informáciu priniesla oficiálna stránka profiligy.

Dvadsaťdeväťročný Kanaďan bude počas nasledujúcich štyroch rokov zarábať 4,9 milióna USD namiesto súčasných troch miliónov. Súčasťou novej Methotovej zmluvy je aj špeciálna klauzula o nemožnosti výmeny do iného klubu bez jeho súhlasu. Sám si pritom môže vybrať desať tímov, do ktorých nechce byť "vytrejdovaný".

V tomto ročníku ho však sužuje zranený chrbát, ktorý mu dovolil nastúpiť len na 17 zápasov. Nazbieral v nich päť asistencií. Pred príchodom do Ottawy strávil šesť sezón v Columbuse.