Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia NHL

MS17: Vo francúzskej nominácii traja hráči z NHL i brankár Huet

Francúzsky brankár Cristobal Huet, archívne foto. Foto: TASR/AP

Tréner Henderson oznámil záverečnú nomináciu po generálke s Bieloruskom.

Paríž 3. mája (TASR) - Francúzska hokejová reprezentácia môže na domácich MS v Paríži (5.-21. mája) počítať s troma posilami z NHL. V kádri trénera Davea Hendersona figuruje obranca Yohann Auvitu, ktorý má za sebou prvú profiligovú sezónu v drese New Jersey Devils, vývoj sezóny umožnil "Les Bleus" využiť aj útočníkov Antoinea Roussela z Dallasu Stars a Pierrea-Edouarda Bellemareho z Philadelphie Flyers.

Henderson oznámil záverečnú nomináciu po generálke s Bieloruskom. Nechýba v nej ani 41-ročný brankár Cristobal Huet zo švajčiarskeho Lausanne, ktorý má na konte 273 štartov v NHL. Oporami v útoku by mali byť bratia Stephane a Teddy Da Costaovci. Nomináciu Francúzska zverejnila oficiálna webstránka šampionátu.

Francúzi začnú svoje účinkovanie na šampionáte v sobotu o 20.15 h súbojom s Nórskom, v parížskej B-skupine nastúpia ďalej proti Fínsku, Švajčiarsku, Kanade, Bielorusku, Česku a Slovinsku.

Nominácia Francúzska na MS 2017:



Brankári: Cristobal Huet (Lausanne, Švajč.), Florian Hardy (Dornbirn, Rak./EBEL), Ronan Quemener (Aalborg, Dán.)

Obrancovia: Yohann Auvitu (New Jersey Devils, NHL), Nicolas Besch, Jonathan Janil (obaja Bordeaux), Florin Chakiachvili, Oliver Dame Malka, Damien Raux (všetci Rouen), Kevin Hecquefeuille (La-Chaux-de-Fonds, Švajč.), Antonin Manavian (Fehérvár, Maď./EBEL)

Útočníci: Pierre-Edouard Bellemare (Philadelphia Flyers, NHL), Antoine Roussel (Dallas Stars, NHL), Stephane Da Costa (CSKA Moskva, Rus./KHL), Teddy Da Costa (Znojmo, ČR/EBEL), Valentin Claireaux (Lukko Rauma, Fín.), Damien Fleury (Červená hviezda Kchun-lun, Čína/KHL), Floran Douay (Ženeva, Švajč.), Laurent Meunier (La-Chaud-De-Fonds, Švajč.), Nicolas Ritz (Herning, Dán.), Sacha Treille, Loic Lamperier, Jordann Perret (všetci Rouen), Anthony Rech, Maurin Bouvet (obaja Gap)