Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia NHL

NHL: Americký útočník Stempniak ukončil kariéru

Hráč Caroliny Hurricanes Lee Stempniak (vľavo) oslavuje so spoluhráčom Brettom Pesceom gól do bránky Chicaga Blackhawks. Foto: TASR/AP

Stempniaka draftoval v roku 2003 klub St. Louis Blues. Okrem bluesmanov postupne obliekal aj dresy Toronta, Phoenixu, Calgary, Pittsburghu, New York Rangers, Winnipegu, New Jersey, Caroliny a Bostonu.

New York 2. októbra (TASR) - Americký hokejový útočník Lee Stempniak ukončil vo veku 36 rokov profesionálnu kariéru. Počas nej sa objavil v 10 kluboch zámorskej NHL, v ktorej odohral celkovo 939 zápasov.

Stempniaka draftoval v roku 2003 klub St. Louis Blues. Okrem "bluesmanov" postupne obliekal aj dresy Toronta, Phoenixu, Calgary, Pittsburghu, New York Rangers, Winnipegu, New Jersey, Caroliny a Bostonu. Práve v drese "medveďov" odohral v ročníku 2018/2019 svoje záverečné dva zápasy v NHL. Prevažnú časť ročníka strávil vo farmárskom klube Providence Bruins v AHL. V NHL odohral celkovo 939 zápasov, v ktorých dosiahol bilanciu 206 gólov a 269 asistencií. V rokoch 2007-2009 trikrát reprezentoval USA na majstrovstvách sveta.