Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia NHL

NHL: Arbitrážny sudca určil Coppov kontrakt na 2 roky a 4,56 mil. USD

Americký hokejista Andrew Copp. Foto: TASR/AP

Jeho klub Winnipeg Jets sa musí teraz rozhodnúť, či zmluvu akceptuje, alebo hráčovi umožní, aby sa stal neobmedzeným voľným hráčom.

Winnipeg 24. júla (TASR) - Prvým hokejistom z NHL, ktorý toto leto absolvoval arbitráž, bol americký útočník Andrew Copp. Nezávislý sudca mu prisúdil dvojročný kontrakt v celkovej hodnote 4,56 milióna dolárov. Jeho klub Winnipeg Jets sa musí teraz rozhodnúť, či zmluvu akceptuje, alebo hráčovi umožní, aby sa stal neobmedzeným voľným hráčom.

Dvadsaťpäťročný Copp zaznamenal v uplynulej sezóne v drese "tryskáčov" 11 gólov a 14 asistencií v 69 zápasoch základnej časti, v šiestich dueloch play off pridal päť asistencií. Doterajší dvojročný kontrakt na dva milióny dolárov mu vypršil na konci júna. Ako obmedzený voľný hráč, ktorý odohral v profilige štyri kompletné sezóny, mal právo prihlásiť sa na arbitráž, čo aj využil. Podľa Winnipeg Free Press Copp pred ňou žiadal od Jets ročnú zmluvu na 2,9 mil. USD, klub mu kontroval s dvojročnou ponukou v celkovej výške tri milióny USD, teda s priemerným platom 1,5 mil. dolárov. Väčšinou sa hráči s klubom dohodnú na zmluve ešte pred arbitrážnym konaním, čo sa ale v tomto prípade nestalo. Arbitráž sa konala v nedeľu, o dva dni neskôr vydal sudca verdikt o výške kontraktu, ktorá sa pohybuje približne v strede vízií oboch strán.

Las Vegas získalo z Toronta brankára Sparksa


Vedenie klubu zámorskej NHL Vegas Golden Knights predĺžilo spoluprácu s veteránom Derykom Engellandom. Tridsaťsedemročný obranca podpísal podľa TSN s "rytiermi" nový ročný kontrakt na 700.000 dolárov, s bonusmi sa môže jeho zárobok vyšplhať až na 1,5 mil. USD. Engelland si v minulej sezóne pripísal v 74 zápasoch 12 bodov (2+10) a 18 trestných minút, so 152 zblokovanými strelami a 165 "hitmi" si vylepšil kariérne maximá.

Knights zároveň získali z Toronta brankára Garreta Sparksa výmenou za útočníka Davida Clarksona a voľbu v 4. kole budúcoročného draftu. Sparks v minulom ročníku plnil roku brankárskej dvojky v tíme Maple Leafs, v tej ďalšej bude o post dvojky v Las Vegas bojovať s Malcolmom Subbanom. Clarkson je zapísaný na listine dlhodobo zranených hráčov a v hráčskej kariére už pokračovať nebude.