Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia NHL

Babcocka by mal nahradiť Blashill, trénoval aj Tatara s Jurčom

Tomáš Tatar (21) oslavuje svoj ​​gól proti Philadelphia Flyers Foto: TASR/AP

Hneď vo svojej prvej sezóne v Grand Rapids (2012/2013) priviedol tím k zisku Calderovho pohára a v minulej ho vyhlásili za najlepšieho trénera AHL.

Detroit 21. mája (TASR) - Jeff Blashill z tímu AHL Grand Rapids Griffins by mal byť hlavným kandidátom na uvoľnený post trénera v klub zámorskej NHL Detroit Red Wings. Ten po desiatich rokoch opustil renomovaný Mike Babcock, ktorý sa dohodol s Torontom Maple Leafs.

Blashill priviedol farmu "červených krídel" do finále Západnej konferencie play off AHL, v ktorom sa stretne s tímom Utica Comets. Generálny manažér Detroitu Ken Holland už štyridsaťjedenročného kouča kontaktoval a osobne sa s ním stretne v najbližšej dobe. "Povedal som mu, 'Blash, v tejto chvíli si prvý, s kým si chcem pohovoriť. Bol si v našej organizácii, si hlavný tréner Grand Rapids a bol si asistentom Mikea'," stránka nhl.com citovala Hollanda.

GM dodal, že menovanie v poradí 27. trénera Red Wings nebude dlhá záležitosť. "Nebudem sa rozprávať s ôsmimi či desiatimi ľudí. Budem sa možno iba s jedným, dvoma. Rozhodneme sa v najbližších dňoch, som presvedčený, že budeme mať dobrého hlavného trénera," pokračoval.

Blashill už dávnejšie povedal, že jeho cieľom je: "Stať sa hlavným koučom v NHL." Jeho veľkou výhodou je, že v sezóne 2011/2012 pôsobil ako asistent v Detroite, keď si ho vybral práve Babcock. "Dobrý človek a dobrý tréner, dostane šancu v NHL. Inteligentný muž, dobre rozpráva a prezentuje sa. Som na neho hrdý," Babcock povedal pred časom o Blashillovi pre Detroit News.

Hneď vo svojej prvej sezóne v Grand Rapids (2012/2013) priviedol tím k zisku Calderovho pohára a v minulej ho vyhlásili za najlepšieho trénera AHL. Ďalším nesmiernym plusom je to, že v tíme Griffins už viedol súčasných hráčov Red Wings Joakima Anderssona, Dannyho DeKeysera, Landona Ferrara, Lukea Glendeninga, Brendana Smitha, Petra Mrázeka, Gustava Nyquista, Rileyho Sheahana a taktiež dvojicu slovenských útočníkov Tomášov Tatara a Jurča.