Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia NHL

NHL: Brassard má mumps, nakazil ho zrejme Crosby

Hráč New Yorku Rangers Derick Brassard (vľavo) oslavuje so spoluhráčom Benoitom Pouliotom gól do bránky Pittsburghu Penguins Foto: TASR/AP

Ako informovala televízna stanica TSN, predstavitelia jazdcov síce ešte nemajú v rukách výsledky lekárskych testov.

New York 15. decembra (TASR) - V zámorskej NHL šarapatí mumps. Po Coreym Perrym, Ryanovi Suterovi či Sidneym Crosbym diagnostikovali zápal príušných žliaz aj hokejistovi New Yorku Rangers Derickovi Brassardovi.

Ako informovala televízna stanica TSN, predstavitelia "jazdcov" síce ešte nemajú v rukách výsledky lekárskych testov, no už pri pohľade na hráča im je jasné, že má mumps. Je pravdepodobné, že Brassarda nakazil Crosby, proti kapitánovi Pittsburghu nastupoval na buly v zápase, ktorý sa hral minulý pondelok.

"Možno ochorel preto, že sme hrali proti Pittsburghu a on nastupoval proti Sidovi. Možno ho Sid nakazil, skutočne netuším," domnieva sa tréner Rangers Alain Vigneault, ktorého citovali New York Daily News.

Brassard patrí ku kľúčovým hráčom ofenzívy newyorského tímu, v 27 zápasoch sezóny získal 24 bodov za 8 gólov a 16 asistencií. Podľa TSN je kanadský útočník už 14. hráčom, ktorý dostal príušnice. Chorobu diagnostikovali aj jeho klubovému spoluhráčovi Tannerovi Glassovi, najvýraznejšie zasiahla kabínu Anaheimu (Perry, Beauchemin, Stoner, Etem) a Minnesoty (Suter, Ballard, Scandella, Brodin, Folin).