Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia NHL

NHL: Burakovsky ako dieťa obdivoval Lundqvista,teraz mu strelil 2 góly

Na snímke v strede útočník Capitals Andre Burakovsky oslavuje svoj gól vo 4. zápase semifinále Východnej konferencie hokejovej NHL New York Rangers - Washington Capitals 6. mája 2015 vo Washingtone. Foto: TASR/AP

Mladý švédsky hokejista Andre Burakovsky bol hrdinom štvrtého duelu semifinále Východnej konferencie NHL. Vďaka jeho dvom gólom Washington Capitals zdolali New York Rangers 2:1.

Washington 7. mája (TASR) - Mladý švédsky hokejista Andre Burakovsky bol hrdinom štvrtého duelu semifinále Východnej konferencie NHL. Vďaka jeho dvom gólom Washington Capitals zdolali New York Rangers 2:1, v sérii vedú 3:1 na zápasy a už len jeden triumf ich delí od postupu do konferenčného finále.

Dvadsaťročný útočník sa strelecky presadil proti svojmu detskému idolu, brankárovi Henrikovi Lundqvistovi. Slávnejšiemu krajanovi strelil dva góly, ktoré boli pre neho vôbec prvé v play off kariére. "Už od detských čias bol mojim obľúbeným brankárom. Jeho výkony som sledoval v televízii ako malý chlapec. Najmä preto bolo pre mňa veľmi špeciálne, keď sa mi podarilo zaznamenať proti nemu dva góly," vyznal sa Burakovsky pre oficiálny web súťaže.

Oba góly strelil po individuálnych akciách, najmä pri druhom, ktorý sa neskôr ukázal ako víťazný, preukázal prehľad a trpezlivosť. Pritom tohtoročné play off začal na tribúne ako divák a do zostavy Capitals sa dostal až po zranení Erica Fehra. "Svojimi výkonmi chcem dokázať, že do zostavy patrím. Chcem byť plnohodnotným členom mužstva," dodal.

So spoluhráčmi z tretieho washingtonského útoku Jayom Beaglom a Troyom Brouwerom majú veľkú zásluhu na tom, že Rangers ako víťazi základnej časti sú na pokraji vypadnutia z play off. Beagle po spolupráci s Burakovskym strelil víťazný gól v treťom dueli série. "Myslím, že sa dobre dopĺňame. Chvíľu nám trvalo, kým sme sa zohrali, ale naša spolupráca teraz prináša gólové ovocie. Andre je talentovaný hokejista, čaká ho svetlá budúcnosť," pochválil svojho kolegu z formácie Beagle.

Capitals môžu rozhodnúť o postupe medzi štyri najlepšie tímy v noci na sobotu, dejiskom piateho duelu série bude newyorská Madison Square Garden.