Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia NHL

NHL: Slovák Cehlárik zaujal na nováčikovskom turnaji

Na snímke gól po strele Slováka Christiana Jaroša, vpravo sa pozerá Peter Cehlárik (Slovensko), vľavo Connor Murphy a prekonaný brankár Keith Kinkaid (obaja USA) v zápase základnej B - skupiny Majstrovstiev sveta v ľadovom hokeji medzi USA a Slovenskom 17. mája 2016 v Petrohrade. Foto: TASR AP

Dvadsaťjedenročný útočník dokázal skórovať pri oboch víťazstvách Bruins v pomere 4:3.

Buffalo 20. septembra (TASR) - Slovenský hokejista Peter Cehlárik sa vo výbornom svetle prezentoval na miniturnaji troch tímov Prospects Challenge v Buffale, kde pomohol nádejám Bostonu k celkovému prvenstvu na podujatí. Dvadsaťjedenročný útočník dokázal skórovať pri oboch víťazstvách Bruins v pomere 4:3, pričom v pondelkovom dueli s domácimi Sabres pridal aj jednu gólovú prihrávku.

Reprezentačný krídelník, ktorý sa predstavil v slovenskom drese aj na tohtoročných MS v Petrohrade, zaujal na podujatí svojimi ofenzívnymi ťahmi. "Neočakávate, že sa vám hneď všetko skvele vydarí, ale prvé dva prípravné zápasy boli z mojej strany dobré. Snažil som sa ukázať, čo vo mne je a čo najviac pomôcť môjmu tímu. Som rád, že sme obe stretnutia vyhrali," vyjadril sa Cehlárik pre klubový web.

Žilinský odchovanec sa po troch rokoch vo švédskom klube Lulea Hockey, kde v 132 zápasoch SHL nazbieral 22 gólov a 27 asistencií, rozhodol vydať na zámorskú cestu. Jeho ambíciou je dostať sa do NHL a predrať do prvého tímu Bruins, ktorý ho draftoval v roku 2013 z 90. miesta, a s ktorým podpísal v júni trojročný nováčikovský kontrakt. Svoj profiligový sen začal minulý týždeň v nováčikovskom kempe "medveďov". "Chcel som sa najmä prispôsobiť tunajšiemu rýchlemu hokeju. Myslím si, že som odohral dva dobré zápasy," povedal Cehlárik po uplynulom turnaji. Teraz sa chce koncentrovať na účinkovanie v hlavnom kempe Bruins, ktorý sa začína vo štvrtok. "Mojím cieľom je zabojovať o miesto v prvom tíme. Potrebujem si zvyknúť na tunajší životný štýl, na zápasové tempo a všetko okolo, aby som sa každým dňom cítil lepšie. Tento turnaj mi dodal sebavedomie, to je v hokeji dôležitá vec. Snažím sa ho zobrať do ďalších tréningov a zápasov," vyznal sa mladý slovenský útočník.

Cesta do prvého tímu Bostonu, ktorému šéfuje slovenský kapitán Zdeno Chára, však nebude ľahká. Konkurencia je silná a je možné, že Cehlárik bude musieť odštartovať sezónu v nižšej súťaži AHL v rezervnom tíme Providence Bruins. Tréner farmárskeho mužstva Kevin Dean si Cehlárikove výkony dobre všímal počas uplynulého miniturnaja a na adresu bronzového medailistu z juniorských MS 2015 sa vyjadroval pochvalne. "Je to inteligentný hráč, ktorý má dobrý prehľad v hre a vie aj kvalitne zakončiť. Najväčší dojem na mňa zanechal tým, aký je poctivý bojovník. Dokáže tuho bojovať o každý puk. Do súbojov dával aj svoje telo a rozdával bodyčeky," povedal Dean o Cehlárikovi. "S pukom na hokejke si počína skutočne solídne. Ešte potrebuje trochu popracovať na hre bez puku, to sa ale týka všetkých hráčov, ktorých som mal možnosť sledovať," dodal.