Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia NHL

Český obranca Nakládal mieri do profiligy, podpísal zmluvu s Calgary

Českí hokejisti Jakub Voráček (vľavo) a Jakub Nakládal sa tešia po strelení gólu počas zápasu základnej A-skupiny medzi Českom a Švédskom na majstrovstvách sveta v ľadovom hokeji v Prahe 1. mája 2015. Foto: TASR

Dôrazný bek s tvrdou strelou pôsobil v uplynulej sezóne vo fínskom TPS Turku.

Calgary 20. mája (TASR) - Jakub Nakládal si dobrými výkonmi na hokejových majstrovstvách sveta v Prahe a Ostrave vyslúžil kontrakt s tímom NHL. Dvadsaťsedemročný český obranca podpísal ako neobmedzený voľný hráč ročnú zmluvu s Calgary Flames.

Dôrazný bek s tvrdou strelou pôsobil v uplynulej sezóne vo fínskom TPS Turku, kde odohral 50 zápasov s bilanciou 3+12. Na svetovom šampionáte nastupoval pravidelne na presilové hry, zaznamenal 5 asistencií a štyri trestné minúty. Českí hokejisti obsadili na šampionáte štvrté miesto.

Nakládal začal seniorskú kariéru v sezóne 2006/2007 v drese HC Pardubice, kde hral do roku 2012. Potom pôsobil v nadnárodnej KHL v dresoch Ufy, Spartaka Moskva a Leva Praha, uplynulá sezóna v Turku bola jeho prvou v "krajine tisícich jazier". Štartoval na troch majstrovstvách sveta, v roku 2012 získal bronz.