Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia NHL

Marko Daňo sa sťahuje z NHL späť na farmu

Na snímke uprostred slovenský útočník Chicaga Marko Daňo Foto: TASR/AP

V trinástich vystúpeniach za Blackhawks od začiatku novembra si na konto pripísal jeden gól a jednu asistenciu, jeho priemerný čas strávený na ľade bol pod desať minút.

Chicago 11. decembra (TASR) - Slovenský hokejista Marko Daňo sa sťahuje z NHL späť na farmu. Vedenie klubu zámorskej profiligy Chicago Blackhawks ho v piatok poslalo do tímu Rockford IceHogs v nižšej súťaži AHL, informoval oficiálny web klubu.




Dvadsaťjedenročný Daňo sa v uplynulých troch dueloch nedostal na zápasovú súpisku Chicaga. V trinástich vystúpeniach za Blackhawks od začiatku novembra si na konto pripísal jeden gól a jednu asistenciu, jeho priemerný čas strávený na ľade bol pod desať minút.

Talentovaný reprezentant sa stal "čiernym jastrabom" v lete tohto roku, a to v rámci výmeny s Columbusom. V tíme Chicaga absolvoval predsezónny kemp, no tesne pred štartom základnej časti ho vedenie poslalo na farmu. Za Rockford v prebiehajúcom ročníku odohral deväť duelov, v ktorých strelil jeden gól a pri ďalších siedmich asistoval.