Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia NHL

NHL: Hossa sa možno vráti v stredu, Daňo nastúpi proti LA

ARCHÍVNE FOTO: Marko Daňo v súboji s Kevinom Fialom v prípravnom zápase Columbus- Nashville 29. septembra 2014 Foto: TASR/AP

Talentovaný reprezentant sa stal "čiernym jastrabom" v lete tohto roku, a to v rámci výmeny s Columbusom.

Chicago 2. novembra (TASR) - Slovenský hokejový útočník Marián Hossa sa neobjaví v zostave Chicaga Blackhawks v nočnom zápase NHL z pondelka na utorok proti Los Angeles Kings, pretože ho stále trápi zranenie dolnej časti tela. Podľa trénera Joela Quennevilla by sa mohol do zostavy vrátiť v stredu proti St. Louis Blues. Informáciu priniesol web CSN Chicago.

V stretnutí dvoch posledných víťazov Stanleyho pohára sa však predsa predstavia dvaja slovenskí hokejisti. Okrem Mariána Gáboríka, ktorý podľa nhl.com nastúpi na krídle tretej formácie Kings s Nickom Shoreom a Trevorom Lewisom, absolvuje debut v tejto sezóne NHL útočník Marko Daňo. V tretej formácii by mal hrať na krídle s Tannerom Kerom a Ryanom Hartmanom. "Chceli sme vytiahnuť Daňa hore a dať mu šancu hrať," povedal Quenneville pre nhl.com. Na farmu putoval miesto slovenského útočníka Bryan Bickell. "Nie je jednoduché oznámiť hráčovi, že musí ísť na farmu. Je to však súčasťou tohto biznisu," dodal tréner Blackhawks.

Talentovaný slovenský reprezentant sa stal "čiernym jastrabom" v lete tohto roku, a to v rámci výmeny s Columbusom. V tíme Chicaga absolvoval predsezónny kemp, no tesne pred štartom základnej časti ho vedenie poslalo na farmu. Za Rockford odohral deväť duelov, v ktorých strelil jeden gól a na ďalších šesť asistoval. V NHL má zatiaľ na konte 35 štartov v drese Columbusu a 21 bodov (8+13).