Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia NHL

Fínsky útočník Donskoi podpísal nováčikovský kontrakt so San Jose

Fínsky hokejista Joonas Donskoi (vľavo) sa teší po strelení úvodného gólu počas zápasu základnej B-skupiny Fínsko - Slovensko na majstrovstvách sveta v ľadovom hokeji. Ostrava, 9. mája 2015. Druhý vľavo Juraj Mikuš, tretí zľava brankár Ján Laco a štvrtý zľava Aleksander Barkov. Foto: TASR/Michal Svítok

Podľa denníka Ilta-Sanomat by mal 23-ročný šikovný hokejista poberať ročný plat takmer milión dolárov.

San Jose 20. mája (TASR) - Fínsky hokejový reprezentant Joonas Donskoi mieri do zámorskej NHL. Účastník MS v Prahe a Ostrave podpísal dvojročný nováčikovský kontrakt s klubom San Jose Sharks. Podľa denníka Ilta-Sanomat by mal 23-ročný útočník poberať ročný plat 925.000 dolárov, pokiaľ prerazí do prvého mužstva "žralokov".

Donskoia, ktorý na jar pomohol Kärpätu Oulu k zisku domáceho titulu, draftovala v roku 2010 z 99. miesta Florida. Do profiligy sa však neprebojoval, Sharks si ho teraz upísali ako voľného hráča. Donskoi zaznamenal v minulej sezóne najvyššej fínskej súťaže 49 bodov (19+30) v 58 dueloch základnej časti, vo vyraďovačke sa blysol 22 bodmi (6+16) v 19 štartoch a získal trofej Jariho Kurriho pre najužitočnejšieho hráča play off.