Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia NHL

Generálni manažéri NHL dali zelenú predĺženiu troch proti trom

Slovenský krídelník Tomáš Tatar skóruje za Detroit Red Wings 19. februára 2015 Foto: TASR/AP

Od novinky si NHL sľubuje zníženie počtu rozstrelov, ktoré tréneri vo všeobecnosti nemajú veľmi v obľube, a celkové zatraktívnenie stretnutí.

New York 24. júna (TASR) - Generálni manažéri klubov NHL na svojom utorkovom stretnutí hlasovali za nový formát predĺženia s tromi hráčmi na oboch stranách. Novinku musí pred zavedením ešte schváliť v stredu Rada guverénov, podľa zámorských médií by to mala byť už len formalita.

Súčasný formát predĺženia počíta so štyrmi hokejistami na každej strane, pričom ak v priebehu piatich minút nepadne víťazný gól, zápas rozhodnú samostatné nájazdy. Na základe návrhu, ktorý predložila hráčska asociácia NHLPA, by hrali v predĺžení iba traja proti trom. Pôvodný návrh znel o zredukovaní počtu hráčov na oboch stranách až po úvodných dvoch minútach predĺženia, manažéri sa priklonili k systému 3 na 3 počas celých piatich minút.

Od novinky si NHL sľubuje zníženie počtu rozstrelov, ktoré tréneri vo všeobecnosti nemajú veľmi v obľube, a celkové zatraktívnenie stretnutí. Samostatné nájazdy zaviedli v profilige od sezóny 2005/2006, v uplynulom ročníku rozhodli až 170 zápasov základnej časti. "Celkom jednoznačne sme sa zhodli, že chceme viac zápasov, ktoré budú končiť v predĺžení než v nájazdoch. Myslíme si, že nový model prinesia viac vzrušenia a zábavy pre divákov," citovala agentúra Reuters GM Nashvillu Davida Poilea.