Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia NHL

NHL: Halák v príprave s čistým kontom, Washington deklasoval Chicago

Slovenský brankár v drese Bostonu Bruins Jaroslav Halák. Foto: TASR/AP

V drese Capitals absolvovali zápas Slováci Martin Fehérváry a Richard Pánik, bodovo sa však nepresadili.

New York 26. septembra (TASR) - Hokejisti Bostonu v zostave so slovenským brankárom Jaroslavom Halákom zvíťazili v prípravnom zápase pred novou sezónou NHL v noci na štvrtok na domácom ľade nad New Jersey 2:0. V bránke Bruins odchytal Halák celý duel a zlikvidoval všetkých 29 striel hostí.

"Je to iba príprava. Je však pekné zvíťaziť, či už je to riadny zápas alebo prípravný. Hrali sme dobre, takmer celý zápas sme výborne korčuľovali. Odohrali sme solídny zápas. V tom závere som sa len snažil vyhodiť puk, hoci som si uvedomil, že je tam prázdna brána. Musím si ale niečo nechať aj do novej sezóny. Dôležité je, že sme zvíťazili. Cítil som sa fajn, spoluhráči mi tiež pomohli," povedal Halák v rozhovore pre oficiálny web profiligy.

Washington vyhral v Chicagu vysoko 6:0, v jeho drese absolvovali zápas Slováci Martin Fehérváry a Richard Pánik, bodovo sa však nepresadili. Z víťazstva sa tešil aj obranca Martin Marinčin, ktorého Toronto v derby s Montrealom doma uspelo 3:0. Marinčin odohral vyše 13 minút a do štatistík si zapísal dve strely.

Columbus prehral na ľade Buffala 3:4 po predĺžení, v drese hostí odohral Marko Daňo vyše 14 minút a zapísal si dve trestné minúty.

Výsledky prípravných zápasov NHL:

Boston - New Jersey 2:0 (J. HALÁK za domácich odchytal celý zápas a zlikvidoval 29 striel)
Pittsburgh - Detroit 4:2
Toronto - Montreal 3:0
Buffalo - Columbus 4:3 pp
Nashville - Carolina 3:0
Chicago - Washington 0:6
Las Vegas - Colorado 1:4
Anaheim - Los Angeles Kings 2:0
Vancouver - Ottawa 2:6