Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia NHL

NHL: Hviezdami uplynulého týždňa sa stali Lehner, Zibanejad a Kane

Brankár Robin Lehner (vpravo). Foto: TASR/AP

Brankár Lehner mal počas hodnoteného obdobia 65 úspešných zákrokov. V troch zápasoch vychytal tri víťazstvá, pričom v jednom udržal čisté konto.

New York 21. januára (TASR) - Hviezdami uplynulého týždňa v hokejovej NHL sa stali brankár New Yorku Islanders Robin Lehner, útočník New Yorku Rangers Mika Zibanejad a útočník Chicaga Blackhawks Patrick Kane. Informovala o tom oficiálna webová stránka profiligy.

Brankár Lehner mal počas hodnoteného obdobia 65 úspešných zákrokov. V troch zápasoch vychytal tri víťazstvá, pričom v jednom udržal čisté konto. "Ostrovanom" pomohol priemermi úspešnosti zákrokov 97,0 percenta a 0,67 gólu na zápas k prvému miestu v Metropolitnej divízii.

Zibanejad dal v každom z troch zápasov gól, do siete Bostonu poslal puk dvakrát. Všetky góly boli zároveň víťazné, švédsky útočník sa stal druhým hráčom v 93-ročnej histórii Rangers, ktorý strelil víťazný gól v troch zápasoch za sebou. Kane si pripísal v troch dueloch 10 bodov. V roku 2019 je najviac bodujúci hráč celej súťaže.