Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia NHL

Jurčo asistoval, Detroit však prehral s Torontom v rozstrele

Brankár Toronta Maple Leafs James Reimer (34) čelí strele ĺavého švédskeho útočníka Detroit Red Wings Johana Franzena (93) počas tretej tretiny zápasu NHL. Foto: TASR/AP

Tomáš Tatar bol exekútorom tretieho nájazdu a svoj pokus nepremenil, o triumfe Maple Leafs rozhodol Mike Santorelli. Výborný výkon podal brankár James Reimer, ktorý kryl 41 striel.

New York 11. decembra (TASR) - Slovenský hokejista Tomáš Jurčo si v noci na štvrtok v zámorskej NHL pripísal na konto asistenciu, jeho Detroit však prehral s Torontom 1:2 po nájazdovom rozstrele. Tomáš Tatar bol exekútorom tretieho nájazdu a svoj pokus nepremenil, o triumfe Maple Leafs rozhodol Mike Santorelli. Výborný výkon podal brankár hostí James Reimer, ktorý kryl 41 striel. Richard Pánik domáceho gólmana Jimmyho Howarda neohrozil. V druhom zápase zvíťazil Anaheim nad Edmontonom 2:1.

V Joe Louis Arene išli do vedenia domáci, keď Gustav Nyquist v 38. minúte bekhendom poslal puk za Reimera po strele Jurča, ktorý odrazený puk ešte stihol spoza bránkovej čiary presne prihrať. Pre Nyquista to bol 13. gól a je najlepším strelcom Red Wings. Pre Jurča to bola deviata asistencia v ročníku. V tretej tretine hostia vyrovnali vďaka Philovi Kesselovi a duel napokon rozhodli v nájazdoch. Toronto vyhralo tretíkrát za sebou, hoci Detroit mal viac z hry, nepremenil ale svoje šance. Ďalší Slovák v domácom drese Tomáš Tatar nebodoval, zaznamenal mínusový bod, dve trestné minúty a jednu strelu.

"Reimer dnes predviedol viacero výborných zákrokov. Bol dynamit, ktorý nás držal. Ak vyhráte zápasy za sebou, je najlepšie ak to uzavriete a pozeráte sa len dopredu a nie na to, ako sa to podarilo,"
citoval oficiálny web ligy trénera "javorových listov" Randyho Carlylea.

V druhom súboji potvrdil Anaheim post lídra Západnej konferencie a vďaka gólom Matta Beleskeyho a Ryana Keslera vyhral doma nad Edmontonom. Oilers prehrali už trinásť z posledných 14 zápasov. Asistenciu na víťazný gól si zapísal aj brankár Ducks Frederik Andersen, ktorý kryl 21 striel.



výsledky:

DETROIT - TORONTO 1:2 pp a sn /za domácich Jurčo 0+1/
Góly: 38. Nyquist (JURČO, Zetterberg) - 46. Kessel (van Riemsdyk, Bozak), rozhodujúci nájazd Santorelli. Brankári: Howard - Reimer, strely na bránku: 42:19, 20.027 divákov.

ANAHEIM - EDMONTON 2:1 (1:0, 1:0, 0:1)

Góly: 8. Beleskey (Palmieri, Rakell), 31. Kesler (Lindholm, Andersen) - 41. Nugent-Hopkins. Brankári: Andersen - Fasth, strely na bránku: 34:22, 16.371 divákov.



Slováci v akcii:

Tomáš Jurčo (Detroit) 14:16 0 1 1 +1 4 0

Tomáš Tatar (Detroit) 16:07 0 0 0 -1 1 2

Richard Pánik (Toronto) 05:08 0 0 0 0 0 0

/legenda: minutáž, góly, asistencie, body, (+/-), strely na bránku, trestné minúty, brankári: minutáž, počet inkasovaných gólov/počet striel, percentuálna úspešnosť zásahov/