Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia NHL

NHL: Jurčo nedostal od Chicaga kvalifikovanú ponuku na nový kontrakt

Tomáš Jurčo, archívna snímka. Foto: TASR Martin Baumann

Jastrabi nedali kvalifikovanú ponuku okrem Jurča ani ďalším dvom útočníkom Michaelovi Chaputovi, Anthonymu Duclairovi ako i obrancovi Adamovi Clendeningovi.

Winnipeg/Chicago 26. júna (TASR) - Slovenský hokejista Marko Daňo dostal od klubu NHL Winnipeg Jets kvalifikovanú ponuku na novú zmluvu. "Tryskáče" si tak udržali rokovacie práva na 23-ročného útočníka. Naopak, základnú ponuku od Chicaga Blackhawks nedostal Tomáš Jurčo a stane sa tak neobmedzeným voľným hráčom. Informoval o tom portál secondcityhockey.com.

"Jastrabi" nedali kvalifikovanú ponuku okrem Jurča ani ďalším dvom útočníkom Michaelovi Chaputovi, Anthonymu Duclairovi ako i obrancovi Adamovi Clendeningovi. Stále sa môžu s nimi dohodnúť na novom kontrakte, hráči však už budú môcť rokovať aj s inými záujemcami. Chicago si chránilo Jurča vo vlaňajšom rozširovacom drafte, 25-ročný krídelník si v uplynulej sezóne pripísal 10 bodov (6+4) v 29 súbojoch v drese Blackhawks. Ďalších 36 zápasov (13+12) odohral na farme v Rockforde (AHL). Jurčovi sa skončil ročný kontrakt na 800.000 dolárov.

Ak by Daňo nedostal do pondelka od svojho klubu kvalifikovanú ponuku, ocitol by sa od 1. júla na trhu s voľnými hráčmi. Ako neobmedzený voľný hráč by potom mohol rokovať s hociktorým profiligovým klubom. Takto má štatút obmedzeného voľného hráča a práva na neho stále vlastnia Jets. Tí majú možnosť dorovnať akúkoľvek ponuku iného záujemcu.

Daňovi vypršal ročný kontrakt na 850.000 dolárov, Winnipeg mu dal ponuku na novú zmluvu so základným päťpercentným navýšením. Tú ale nemusí prijať a môže ďalej rokovať s kanadským klubom o lepších podmienkach. Slovenský útočník odohral v uplynulej sezóne za Jets 23 zápasov, v ktorých dal dva góly a pri jednom asistoval. V play off šancu v zostave Winnipegu nedostal.