Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia NHL

Tréner kanadských majstrov sveta McLellan je novým lodivodom Edmontonu

Todd McLellan (vľavo) a generálny manažér Oilers Peter Chiarelli po podpise kontraktu. Foto: TASR/AP

McLellan bude v mužstve trénovať aj slovenského obrancu Martina Marinčina.

Edmonton 20. mája (TASR) - Novým trénerom klubu NHL Edmonton Oilers sa v utorok stal oficiálne Todd McLellan, ktorý na uplynulých MS v Česku priviedol kanadskú hokejovú reprezentáciu po ôsmich rokoch k titulu majstrov sveta. Informáciu priniesol oficiálny web zámorskej profiligy nhl.com.

"Todd so sebou prináša bohaté skúsenosti, energiu a intelekt, aký som dlho nevidel," povedal na margo nového trénera generálny manažér Oilers Peter Chiarelli.

McLellan bol od sezóny 2008/2009 hlavným koučom San Jose. V apríli "žralokov" opustil po vzájomnej dohode po tom, čo kalifornský klub nepostúpil do play off. Okamžite po sezóne v zámorskej profilige zamieril s kanadským tímom do Česka a tešil sa z veľkého úspechu. V tíme "javorových listov", ktoré na šampionáte vyhrali všetky zápasy v riadnom čase, mal svojich dvoch nových zverencov z Oilers Taylora Halla a Jordana Eberleho. "Strávil som s nimi veľmi príjemné dva týždne. Sú to skvelí ľudia a vynikajúci hokejisti, akých by chcel mať v tíme každý tréner. Veľmi sa teším na prácu s nimi," povedal 46-ročný McLellan.

Oilers tak pokračujú v zmenách vo vedení klubu a realizačnom tíme. Do funkcie výkonného riaditeľa sa už posunul dovtedajší viceprezident Bob Nicholson, generálnym manažérom a prezidentom pre hokejové operácie sa stal bývalý GM Bostonu Chiarelli. V organizácii síce zostali doterajší šéfovia v exekutíve Kevin Lowe a Craig MacTavish, ale ich úlohy sa zminimalizovali.