Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia NHL

NHL mieri na obrazovky TV Dajto

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Hneď prvý zápas bude špeciálny, v rámci NHL Global Series sa totiž odohrá v Česku. V pražskej O2 aréne sa v piatok 4. októbra stretnú Chicago Blackhawks a Philadelphia Flyers.

Bratislava 26. septembra (TASR) - Diváci televízie Dajto sa môžu tešiť aj na priame prenosy z hokejovej NHL. Hneď prvý zápas profiligy na tejto stanici bude špeciálny, v rámci NHL Global Series sa totiž odohrá v Česku, kam zámorská súťaž zavíta po deviatich rokoch. V pražskej O2 aréne sa v piatok 4. októbra stretnú Chicago Blackhawks a Philadelphia Flyers (20.00 h.).

Zápasom bude divákov sprevádzať komentátor Marek Matušica, spolukomentátorom bude bývalý hráč NHL Michal Handzuš. Práve s klubom Chicago Blackhawks získal 42-ročný Banskobystričan v roku 2013 Stanleyho pohár, počas svojej aktívnej kariéry tiež tri sezóny pôsobil aj v mužstve Philadelphia Flyers.

Diváci sa môžu tešiť aj na moderované štúdio, ktorým bude priamo z O2 arény sprevádzať moderátor športu TV Nova Štěpán Sokol. V štúdiu nebudú chýbať zaujímaví hostia z NHL a bývalí hráči, napr. bývalý český brankár Ondřej Pavelec.

"Veľmi nás teší, že divákom televízie Dajto budeme môcť naživo sprostredkovať túto mimoriadnu športovú udalosť. Ďalšou skvelou správou je, že najprestížnejšia hokejová súťaž sveta z nášho vysielania nezmizne ani v nasledujúcich týždňoch," povedal Matthias Settele, generálny riaditeľ skupiny Markíza.

Od piatka 11. októbra do konca tohto roka uvidia diváci až 13 nočných duelov NHL. Prvým z nich bude súboj Carolina Hurricanes – New York Islanders. Zápasmi budú sprevádzať komentátorské dvojice v zložení Marek Matušica, Tomáš Kurilla, resp. Miroslav Held.