Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia NHL

Montreal vyhral v Ottawe, dvakrát skóroval Čech Plekanec

Hráči Montrealu sa tešia z úspechu Foto: TASR/AP

Dva góly v drese víťazov strelil český veterán Tomáš Plekanec.

Ottawa 12. októbra (TASR) - Hokejisti Montrealu pokračujú v úspešnom vstupe do novej sezóny zámorskej NHL. Canadiens triumfovali v jedinom zápase v noci na nedeľu na ľade Ottawy Senators 3:1, dosiahli tretie víťazstvo za sebou a v tabuľke Východnej konferencie sa usadili na druhom mieste. Dva góly v drese víťazov strelil český veterán Tomáš Plekanec. Pre Ottawu to bola prvá prehra v sezóne.

"Bolo to vzrušujúce. Myslím si, že chalani odohrali veľmi dobrý zápas. Pred treťou tretinou mali asi iba nejakých 15 striel, z toho päť-šesť šancí, takže obrana mi dosť pomohla," povedal brankár Montrealu Mike Condon. Spolu s gólmanom súpera Matthewom O'Connorom sa stali prvými brankármi v profilige, ktorí si odkrútili debut spoločne v NHL v tom istom zápase od roku 1967.

O'Connor si pripísal dokopy 31 zákrokov. Dvadsaťtriročný brankár kryje chrbát jednotke "senátorov" Craigovi Andersonovi, keďže jeho náhradník Andrew Hammond momentálne laboruje so zranením slabín.

Dvadsaťpäťročný Condon si vyslúžil miestenku v prvom mužstve Canadiens výbornými výkonmi v príprave, keď odsunul na tretie miesto v tímovej hierarchií Dustina Tokarského. Prvou voľbou Canadiens je však stále Carey Price.

"Dnes predviedol niekoľko kľúčových zákrokov v pravý čas. To dokazoval aj počas predsezónneho kempu. Hral naozaj veľmi dobre. Dnes zaznamenal prvé víťazstvo a to je pre každého hráča vždy niečo špeciálne," pochválil ho tréner Montrealu Michel Therrien.

"Častokrát, keď príde náhradný brankár, mení sa aj štýl hry. No my sme dnes nezmenili nič. S ním v bránke sme sa cítili sebavedomo. Ukázal, že je pripravený. Musím ho pochváliť. Predviedol presne to, čo mal. To isté, čo nám dáva Carey," povedal o novom brankárovi obranca a líder tímu P.K. Subban.

Montreal si vytvoril rozhodujúci náskok už v prvej tretine vďaka dvom gólom českého legionára Tomáša Plekanca. "Pri tom prvom som mal aj dosť šťastia. Chcel som prekvapiť brankára a podarilo sa mi to," hodnotil. Ottawa vyrovnala presne v polovici zápasu zásluhou Pageaua, ale posledné slovo mal Montreal. V 56. minúte stanovil konečné skóre Mitchell.

NHL - základná časť

OTTAWA SENATORS - MONTREAL CANADIENS 1:3 (0:2, 1:0, 0:1)
Góly:
30. Pageau - 10. Plekanec, 19. Plekanec, 56. Mitchell. Brankári: O'Connor - Condon, strely na bránku: 21:34, 19.177 divákov.