Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia NHL

NHL: New Jersey vyhralo v Pittsburghu, Philadelphia doma s Winnipegom

New Jersey Devils. Foto: TASR/AP

Diablov potiahli najmä útočník Travis Zajac, ktorý strelil gól a pridal tri asistencie, a brankár Keith Kinkaid. Ten predviedol proti silnej ofenzíve domácich 37 úspešných zákrokov.

New York 29. januára (TASR) - Hokejisti New Jersey Devils zvíťazili v noci na utorok v zámorskej NHL na ľade Pittsburghu Penguins 6:3 a ukončili tak trojzápasovú sériu prehier. Naopak, "tučniaci" si pripísali druhú za sebou a štvrtú z uplynulých piatich stretnutí.

"Diablov" potiahli najmä útočník Travis Zajac, ktorý strelil gól a pridal tri asistencie, a brankár Keith Kinkaid. Ten predviedol proti silnej ofenzíve domácich 37 úspešných zákrokov. New Jersey sa proti Penguins darí, v prebiehajúcej sezóne vyhrali všetky tri stretnutia so skóre 15:5, pričom dve hrali na ľade súpera.

"Jednoducho nám to proti nim ide. Vždy predvedieme náš prvotriedny výkon. Výborne sme korčuľovali a všetci sa zapájali do defenzívy. Darilo sa špeciálnym tímom a vyšli nám oslabenia. No musíme byť konzistentní aj v ďalších zápasoch," povedal Kinkaid.

V druhom nočnom zápase si Philadelphia poradila doma s Winnipegom 3:1. Flyers potiahli za štvrtou výhrou v sérii góly Phila Varoneho, Travisa Konecneho a Jamesa van Riemsdyka. Pri všetkých štyroch triumfoch bol v bránke Carter Hart, ktorý proti Jets chytil 31 striel. "Myslím si, že to nebol z našej strany zlý výkon, väčšinu zápasu sme mali navrch. Ich brankár však odchytal výborný zápas," povedal brankár Jets Laurent Brossoit.

Zámorská profiliga pokračovala v utorok po šesťdňovej pauze, počas ktorej sa uskutočnila exhibícia All Stars v San Jose.

Sumáre NHL:

PHILADELPHIA FLYERS - WINNIPEG JETS 3:1 (0:0, 2:1, 1:0)
Góly:
30. Varone (Raffl, Folin), 39. Konecny (MacDonald), 57. Van Riemsdyk (Konecny) - 33. Roslovic (Trouba, Little). Brankári: Hart - Brossoit, strely na bránku: 31:32, 19.087 divákov.

PITTSBURGH PENGUINS - NEW JERSEY DEVILS 3:6 (0:2, 1:2, 2:2)
Góly:
25. Brassard (Pettersson Riikola), 53. Cullen, 59. Rust (Malkin, Dumoulin) - 14. Zajac (Wood, Santini), 15. Severson (Coleman, Zajac), 24. Boyle (Zacha), 33. Coleman (Zajac, Butcher), 52. Palmieri (Zajac, Johansson), 54. Zacha (Greene). Brankári: Murray - Kinkaid, strely na bránku: 40:32, 18.609 divákov.