Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia NHL

NHL: Winter Classic zorganizujú Blues, privítajú Chicago s Hossom

Slovenský útočník Chicaga Marián Hossa (vľavo) a hráč Blues Vladimir Tarasenko. Foto: TASR/AP

St. Louis dostali možnosť zorganizovať "zimnú klasiku" na otvorenom štadióne v sezóne, v ktorej budú oslavovať jubilejných 50 rokov od vstupu klubu do slávnej profiligy.

New York 9. augusta (TASR) - Klub zámorskej NHL St. Louis Blues získal právo usporiadať v nadchádzajúcej sezóne tradičný novoročný duel Winter Classic. Prestížny zápas sa uskutoční 2. januára 2017 na bejzbalovom štadióne Busch Stadium v St. Louis a domáci "bluesmani" v ňom privítajú hokejistov Chicaga Blackhawks, ktorých dres oblieka aj skúsený slovenský útočník Marián Hossa.

Blues dostali možnosť zorganizovať "zimnú klasiku" na otvorenom štadióne v sezóne, v ktorej budú oslavovať jubilejných 50 rokov od vstupu klubu do slávnej profiligy. "Blues a Blackhawks pomôžu pripomenúť expanziu NHL smerom na západ, zároveň budeme mať príležitosť upozorniť na neuveriteľný rozvoj hokeja v St. Louis," uviedol pre oficiálny ligový portál komisár NHL Gary Bettman.

Pre Blues to bude prvý zápas pod holým nebom v základnej časti NHL. Blackhawks absolvujú Winter Classic po rokoch 2009 a 2015 tretíkrát v histórii, okrem novoročnej klasiky odohrali v minulosti aj ďalšie dva duely na otvorenom štadióne.