Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia NHL

Oilers podpísali nováčikovský kontrakt so štvorkou draftu Puljujävim

Na archívnej snímke švédsky brankár Linus Söderström (vľavo) a hokejista Fínska Jesse Puljujärvi vo štvrťfinálovom zápase juniorského svetového šampionátu hráčov do 20 rokov v kanadskom meste Toronto, 2. januára 2015. Foto: TASR/AP

Nádejný fínsky hokejista dostal od "olejárov" najlepšiu možnú zmluvu - v prípade, že si v predsezónnom kempe vybojuje miesto v prvom tíme a udrží sa v profilige, zinkasuje 925-tisíc dolárov za sezónu.

Edmonton 14. júla (TASR) - Vedenie klubu zámorskej NHL Edmonton Oilers podpísalo trojročný nováčikovský kontrakt s tohtoročnou draftovou štvorkou Jessem Puljujärvim. Nádejný fínsky hokejista dostal od "olejárov" najlepšiu možnú zmluvu - v prípade, že si v predsezónnom kempe vybojuje miesto v prvom tíme a udrží sa v profilige, zinkasuje 925-tisíc dolárov za sezónu. Podľa portálu nhlnumbers.com môže dostať ďalších 2,5 milióna USD v bonusoch.

Osemnásťročný krídelník strávil uplynulé dva ročníky v najvyššej fínskej súťaži v drese Kärpätu Oulu, v minulej sezóne nazbieral v 50 zápasoch 25 bodov za 13 gólov a 15 asistencií. V 10 dueloch play off pridal deväť bodov (4+5). Rodák zo švédskeho Älvkarleby na prelome rokov výrazne pomohol fínskej "dvadsiatke" k zisku titulu na juniorských MS, keď sa stal s 17 bodmi najproduktívnejším hráčom celého šampionátu.

Puljujärvi dokonale pasuje do mladého tímu "olejárov", ktoré budujú nové mužstvo okolo supertalentovaného centra Connora McDavida. V Edmontone pôsobí aj slovenský reprezentačný obranca Andrej Sekera.