Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia NHL

NHL: Ottawa po 10 rokoch v top štvorke, Anderson:Rozhodol tímový výkon

Brankár Craig Anderson, archívna snímka. Foto: TASR/AP

V noci na stredu zvíťazili v šiestom zápase konferenčného semifinále na ľade New Yorku Rangers 4:2 a rovnakým pomerom triumfovali aj v celej sérii.

New York 10. mája (TASR) - Hokejisti Ottawy Senators sa prebojovali do finále play off Východnej konferencie zámorskej NHL. V noci na stredu zvíťazili v šiestom zápase 2. kola play off na ľade New Yorku Rangers 4:2 a rovnakým pomerom triumfovali aj v celej sérii. V konferenčnom finále sa Senators stretnú s úspešnejším z dvojice Washington Capitals - Pittsburgh Penguins (zatiaľ 3:3 na zápasy).

Základ víťazstva v šiestom zápase položila Ottawa v prvej tretine. Po štvrťhodine hry viedla v Madison Square Garden 2:0, keď skórovali Mike Hoffman a Mark Stone. Domácim sa podarilo znížiť v 34. minúte zásluhou Miku Zibanejada, ale dvojgólový náskok pre Senators opäť zariadil kapitán Erik Karlsson, ktorý si v zápase pripísal aj asistenciu. Rangers sa síce v úvode tretej časti hry podarilo streliť kontaktný gól, keď sa presadil Chris Kreider, ale viackrát Craiga Andersona už neprekonali. Anderson bol veľkou oporu svojho tímu, keď kryl 37 striel. Skóre duelu uzavrel do prázdnej bránky pri power play súpera svojím druhým presným zásahom v zápase Stone.

Ottawa sa naposledy prebojovala medzi najlepšie štyri tímy súťaže v roku 2007. "Sme radi, že sme potešili fanúšikov a ukončili čakanie na konferenčné finále. Máme za sebou úspešnú sériu proti ťažkému súperovi. Na chvíľu si tento moment užijeme a od zajtra makáme ďalej," vravel po zápase Karlsson. Anderson zase vyzdvihol tímový výkon celého mužstva. "Hrali a postúpili sme ako tím. Bojovali sme, v žiadnom momente sme sa nevzdali. Pozeráme sa dopredu a chceme ísť čo najďalej," vyhlásil gólman Ottawy.



Jeho kolega v newyorskej bránke Henrik Lundqvist uznal kvality súpera. "Myslím, že sme hrali dostatočne dobre na to, aby sme postúpili. Podarilo sa to však súperovi. Počas sezóny sme veľa hovorili o tom, že to nie je o najlepšom výkone, skôr o spôsobe ako dosiahnuť výhru. A v tom bola Ottawa lepšia," tvrdil Lundqvist.

Podľa trénera Rangers Alaina Vigneaulta rozhodli detaily. "V každom zo štyroch zápasov, ktoré sme v tejto sérii prehrali, sme urobili o jednu-dve chybičky viac ako súper. Buď sme na moment zaváhali v obrane alebo sa nám nepodarilo streliť gól, ktorý by Ottawu poslal do kolien. Súper si postup zaslúžil, to treba uznať," vravel Vigneault.

Ottawa sa dozvie meno súpera po rozhodujúcom siedmom zápase série medzi Washingtonom a Pittsburghom, ktorý je v hlavnom meste USA na programe v noci na štvrtok.

2. kolo play off NHL /na štyri víťazstvá/



šiesty zápas semifinále Východnej konferencie

NEW YORK RANGERS - OTTAWA SENATORS 2:4 (0:2, 1:1, 1:1)
Góly: 34. Zibanejad (Zuccarello, Holden), 41. Kreider (Zibanejad, Smith) - 5. Hoffman (Karlsson, MacArthur), 15. Stone (MacArthur, Wideman), 36. Karlsson (Ryan, Anderson), 60. Pageau (Stone). Brankári: Lundqvist - Anderson, strely na bránku: 39:26, 18.006 divákov.
/konečný stav série: 2:4, Ottawa postúpila do finále Východnej konferencie/


V 10. edícii Winter Classic New York Rangers proti Buffalu



Hokejisti New Yorku Rangers a Buffala Sabres sa 1. januára 2018 stretnú v 10. edícii Winter Classic. Dejiskom atraktívneho duelu zámorskej NHL pod holým nebom bude Citi Field - štadión bejzbalového klubu New York Mets. V prestávke šiesteho zápasu konferenčného semifinále medzi "jazdcami" a Ottawou (2:4) to oznámil komisár profiligy Gary Bettman.

Buffalo hostilo úvodné vydanie Winter Classic. Na zasneženom štadióne klubu amerického futbalu Buffalo Bills prehralo s Pittsburghom Penguins 1:2 po nájazdovom rozstrele. Rangers sa 1. januára 2012 predstavili vo Philadelphii. V aréne Citizens Bank Park prehrali 2:3. Informovala o tom agentúra AP.