Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia NHL

NHL: Ottawa ponúkla Karlssonovi nový kontrakt

Erik Karlsson, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Ak sa dvadsaťosemročný švédsky obranca v priebehu nasledujúcej sezóny s tímom nedohodne, stane sa po nej neobmedzeným voľným hráčom.

Ottawa 2. júla (TASR) - Klub zámorskej hokejovej NHL Ottawa Senators dal kapitánovi Erikovi Karlssonovi ponuku na predĺženie kontraktu. Ak sa dvadsaťosemročný švédsky obranca v priebehu nasledujúcej sezóny s tímom nedohodne, stane sa po nej neobmedzeným voľným hráčom.

"Nechceme príliš rozprávať o súpiske, rokovaniach o kontraktoch, 'trejdoch' a všetkých týchto veciach, ale myslím si, že to dlhujeme našim fanúšikom. V radnici sme dali sľub, že Erikovi Karlssonovi dáme ponuku na nový kontrakt a spravili sme to," povedal generálny manažér "senátorov" Pierre Dorion. Podmienky novej zmluvy ani jej dĺžku však nezverejnil.

Karlsson nastupuje do posledného roku z kontraktu na sedem rokov na 6,5 milióna dolárov za sezónu, ktorý podpísal v júni 2012. Ottawa si ho vybrala v 1. kole z celkového 15. miesta draftu 2008, o rok neskôr prišiel do NHL a odvtedy patrí k lídrom tímu. Uplynulé štyri sezóny nosil na drese kapitánske "C" a v sezónach 2011/2012 a 2014/2015 získal prestížnu Norrisovu trofej pre najlepšieho obrancu súťaže. V minulom ročníku odohral 71 duelov a nazbieral 62 bodov (9+53). Dokopy má v základnej časti na konte 627 zápasov s bilanciou 126 gólov a 392 asistencií. V 48 stretnutiach play off pridal 37 bodov (6+31). V uplynulých piatich sezónach bol najproduktívnejší hráč Ottawy, alebo sa delil o prvé miesto.

O Karlssona je nesmierny záujem naprieč celou NHL. Interes otvorene prejavili vo Vegas. Golden Knights už mali o jeho príchode údajne aj rokovať, záujem majú tiež Edmonton Oilers, San Jose Sharks, Carolina Hurricanes, Tampa Bay Lightning či Washington Capitals.