Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia NHL

NHL: Penguins bude hrať bez Crosbyho. Po otrase mozgu potrebuje čas

Na snímke z 1. mája 2017 vidno hráča Pitsburgu Sidneyho Crosbyho, ktorý v zápase proti Washingtonu utrpel otras mozgu. Foto: TASR/AP

Elitný center má s podobnými zraneniami bohatú históriu a Penguins zvolili opatrný prístup. Po víkende sa podrobí ďalším vyšetreniam a lekári potom rozhodnú o jeho prípadnom štarte v ďalších zápasoch.

Pittsburgh 3. mája (TASR) - Hokejistom Pittsburghu bude vo štvrtom zápase štvrťfinálovej série play off NHL proti Washingtonu chýbať Sidney Crosby. Kapitán Penguins v predchádzajúcom súboji, ktorý vyhrali Capitals a znížili stav série na 1:2, utrpel otras mozgu a čaká ho pauza.

Elitný center má s podobnými zraneniami bohatú históriu a Penguins preto zvolili opatrný prístup. Po víkende sa podrobí ďalším vyšetreniam a lekári potom rozhodnú o jeho prípadnom štarte v ďalších zápasoch. Crosby, ktorý utrpel otras mozgu po krosčeku od obrancu Capitals Matta Niskanena, sa zúčastnil na predzápasovom tréningu. Debatoval so spoluhráčmi, pôsobil pozitívnym dojmom.

"Mal dobrú náladu, bol pozitívny. Sme optimisti v tom, že nebude dlho trvať a pripojí sa k nám opäť. Všetci v to veríme. 'Sid' je náš líder a potrebujeme ho. Ale prvoradý je jeho zdravotný stav," vravel po tréningu kouč "tučniakov" Mike Sullivan.

Pohľad na otraseného Crosbyho, ako počas prvej tretiny pondelkového zápasu odchádza po zákroku Niskanena do šatne, zamával aj s Marcom-Andrem Fleurym. Aj on má v čerstvej pamäti zákrok Davida Steckela z roku 2011, po ktorom sa Crosby spamätával z otrasu mozgu takmer dve sezóny. "Nie je to ľahké. Každému z nás na ňom záleží. So 'Sidom' sme priatelia už dlhý čas. Verím, že čoskoro bude v poriadku," uviedol Fleury.

Niskanen za zákrok na Crosbyho dostal trest na päť minút plus do konca zápasu, ale ďalšej suspendácii sa vyhne. Disciplinárna komisia NHL oznámila, že obrancu dodatočnou stopkou nepotrestá a trénerom tak bude k dispozícii aj vo štvrtom stretnutí série, ktoý sa hrá v noci na piatok na ľade Pittsburghu.