Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia NHL

NHL: Philadelphia aktivovala Neuvirtha, Stolarz putuje na farmu v AHL

Na snímke český brankár Flyers Michal Neuvirth v zápase hokejovej NHL Philadelphia Flyers - Chicago Blackhawks (3:0) v noci na 15. októbra 2015. Foto: TASR/AP

V prebiehajúcej sezóne zasiahol do deviatich duelov s bilanciou štyri víťazstvá, 3,54 gólov na zápas a 85,9-percentnou úspešnosťou zákrokov.

Philadelphia 4. januára (TASR) - Klub zámorskej hokejovej NHL Philadelphia Flyers aktivoval Michala Neuvirtha z listiny zranených hráčov. Dvadsaťosemročný český brankár pauzoval od 12. novembra, keď v prvej tretine zápasu s Minnesotou utrpel zranenie v dolnej časti tela. V prebiehajúcej sezóne zasiahol do deviatich duelov s bilanciou štyri víťazstvá, 3,54 gólov na zápas a 85,9-percentnou úspešnosťou zákrokov.

"Letci" zároveň poslali brankára Anthonyho Stolarza na farmu Lehigh Valley v nižšej AHL. Dvadsaťdvaročný Američan nastúpil počas svojej premiérovej sezóny v NHL na štyri stretnutia, do štatistík si pripísal dve výhry, priemer 1,79 gólu na zápas, 93,8-percentnú úspešnosť zákrokov a jeden shutout. Debut si odkrútil 27. novembra proti Calgary Flames, čisté konto dosiahol 11. decembra proti Detroitu Red Wings.