Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia NHL

Price sa tento týždeň ešte do bránky nevráti

Brankár Montrealu Canadiens Carey Price inkasuje gól z hokejky Jareda McCanna z Vancouveru Canucks v hokejovom zápase zámorskej NHL vo Vancouveri 27. októbra 2015. Foto: TASR/AP Photo

V utorok to povedal tréner Canadiens Michel Therrien.

Montreal 10. novembra (TASR) - Hokejový brankár Montrealu Canadiens Carey Price sa do zápasového kolotoča zámorskej NHL pre zranenie dolnej časti tela nevráti skôr ako na budúci týždeň. V utorok to povedal tréner Canadiens Michel Therrien.

"Liečba pokračuje dobre. Dúfame, že bude čoskoro späť," uviedol Therrien pre nhl.com po tom, ako absolvoval hviezdny brankár v pondelok vyšetrenie u špecialistu v New Yorku.

Price sa zranil 29. októbra na ľade Edmontonu Oilers, kde Canadiens prehrali 3:4. Pôvodne mal chýbať týždeň, ale pauza sa natiahne. V čase jeho zranenia dostal šancu nováčik Mike Condon a chopil sa jej veľmi dobre. V siedmich dueloch zaznamenal 6 víťazstiev a jednu prehru po predĺžení. S priemerom 1,57 inkasovaného gólu na zápas vedie štatistiky NHL, k tomu má 94-percentnú úspešnosť zásahov.

Držiteľ Hartovej aj Vezinovej trofeje za uplynulú sezónu Price mal skvelý vstup aj do nového ročníka a zaslúžil sa o deväťzápasovú sériu víťazstiev z úvodu. Zatiaľ inkasoval v priemere 2,01 gólu na zápas a má 93,6-percentnú úspešnosť zásahov.