Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia NHL

NHL: Prust dostal pokutu 5000 dolárov: Najlepšie utratené peniaze

Brad Marchand z Bostonu Bruins kľačí na ľade po pichnutí hokejkou hráča Vancouveru Canacks Brandonom Prustom Foto: Teraz.sk/Youtube

Hokejista Vancouveru Canucks dostal pokutu za pichnutie Brada Marchanda z Bostonu Bruins.

New York 7. decembra (TASR) - Útočník Brandon Prust z hokejového klubu NHL Vancouver Canucks dostal za pichnutie Brada Marchanda z Bostonu Bruins pokutu 5000 dolárov. Prust v sobotňajšom zápase zasiahol súpera úmyselne hokejkou do slabín. Informoval web nhl.com.

Incident sa stal dve minúty pred koncom duelu, ktorý Boston vyhral 4:0. Prust sa s Marchandom nemá v láske a označil ho provokatéra. Svoj čin neoľutoval a pokuta mu vôbec nevadí. "Boli to najlepšie utratené peniaze v mojom živote," vtipne poznamenal 31-ročný útočník Canucks.

Marchand na jeho slová reagoval. "Súčasťou mojej práce je ísť súperovi pod kožu. Myslel som, že je psychicky odolnejší a vydrží viac," povedal. Útočník Bostonu navyše priznal, že podobnú zbraň používa viacero hráčov vrátane neho. "Zásah do toho miesta je bolestivý, ale robí to veľa hráčov. Spravil som to aj ja a určite to nebolo naposledy. Je to súčasť hokeja," dodal Marchand.