Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia NHL

Nová sezóna NHL sa začne 7. októbra, Zápas hviezd bude v Nashville

Slovenský útočník Chicaga Marián Hossa (v strede) tečuje prihrávke na spoluhráča Brandona Saada , ktorý dá gól v zápase play off kanadsko-americkej NHL Nashville Predators - Chicago Blackhawks v Chicagu 21. apríla 2015. Foto: TASR/AP

Po vzore minulých sezón sa aj v budúcom ročníku budú konať viaceré duely pod holým nebom.

New York 25. júna (TASR) - Nadchádzajúca sezóna zámorskej hokejovej NHL sa začne 7. októbra 2015. Základná časť, v ktorej 30 tímov odohrá po 82 zápasov (spolu 1230 stretnutí), sa skončí 9. apríla 2016. Vedenie profiligy informovalo o hracom pláne na svojom oficiálnom webe vo štvrtok.

Exhibičný zápas hviezd sa uskutoční posledný januárový víkend, dejiskom All-Star Game bude po prvý raz Nashville a jeho Bridgestone Aréna. Po vzore minulých sezón sa aj v budúcom ročníku budú konať viaceré duely pod holým nebom. Na Nový rok si na 70-tisícovom Gillette Stadium, ktorý je domovským stánkom hráčov amerického futbalu New England Patriots, zmerajú sily hokejisti Bostonu Bruins a Montrealu Canadiens. Súčasťou tzv. Stadium Series bude aj súboj na štadióne Minnesotskej univerzity, kde domáci Wild 21. februára privítajú Chicago Blackhawks. O týždeň neskôr na Coors Field v Denveri nastúpia proti sebe Colorado Avalanche a Detroit Red Wings.