Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia NHL

NHL: Spor v Ottawe. Priateľka Hoffmana údajne obťažovala Karlssonovcov

Mike Hoffman (vľavo). Foto: TASR/AP

Klub uviedol, že záležitosť vyšetruje v spolupráci s NHL a podnikne všetky kroky potrebné na ochranu bezpečnosti a súkromia svojich hráčov a ich rodín.

Ottawa 13. júna (TASR) - Manželka hokejistu Ottawy Senators Erika Karlssona podnikla právne kroky voči Monike Carykovej. Tá je priateľka Karlssonovho spoluhráča Mikea Hoffmana. Dôvod sú údajné negatívne a hanlivé vyjadrenia Carykovej na rodinu švédskeho hráča.

Kapitán "senátorov" a jeho manželka očakávali tento rok svoje prvé dieťa, ale v marci oň Melinda Karlssonová prišla. "Monika Caryková sa veľakrát vyjadrila, že nášmu dieťaťu želá smrť," uviedla Karlssonová. Správy o obvineniach priniesol denník The Ottawa Citizen. Hoffmanova priateľka mala okrem toho želať švédskemu obrancovi koniec kariéry s tým, aby mu niekto polámal nohy, jeho manželke údajne želala smrť. Hoffman poprel všetky obvinenia.

Klub uviedol, že záležitosť vyšetruje v spolupráci s NHL a podnikne všetky kroky potrebné na ochranu bezpečnosti a súkromia svojich hráčov a ich rodín.

Rodina Karlssonovcov bola už od marca cieľom kyberšikany. Na účte švédskeho obrancu na instagrame sa objavil hanlivý komentár v príspevku, kde ďakoval za podporu, ktorú dostali s manželkou po smrti svojho syna. "Cítim sa zle kvôli dieťaťu, že nemalo šancu prežiť, pretože Melinda každodenne berie lieky na tlmenie bolesti," uverejnil užívateľ pod prezývkou sandydandy45. Dvadsaťosemročný hráč zareagoval: "Ako sa opovažujete? Vytvárate si falošné účty a už niekoľko mesiacov mňa a moju ženu obťažujete. Ste odporný človek."

Súdu bude čeliť 6. júla aj asistent generálneho riaditeľa "senátorov" Randy Lee. Toho obvinili z obťažovania hotelového personálu v Buffale počas testov NHL Combine, ktoré tradične predchádzajú draftu do súťaže.