Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia NHL

Stevens skončil na poste trénera Los Angeles Kings

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Stevens sa ujal kormidla v LA v roku 2017, predtým robil v klube sedem rokov asistenta pod Terrym Murrayom a Darrylom Sutterom.

Los Angeles 4. novembra (TASR) - John Stevens skončil na poste trénera hokejistov tímu NHL Los Angeles Kings. Klub s ním ukončil spoluprácu po nevydarenom štarte do novej sezóny a v nedeľu vymenoval za dočasného kouča Willieho Desjardinsa. Pri tíme skončil aj asistent Don Nachbaur, nahradil ho terajší tréner nemeckej reprezentácie Marco Sturm..

"Králi" vyhrali iba štyri z 13 odohratých duelov a s deviatimi bodmi sú momentálne najhorším tímom profiligy. Vyhrali síce dva z uplynulých troch zápasov, no ani to už neudržalo Stevensa v pozícii hlavného trénera. V kádri Kings je aj slovenský brankár Peter Budaj.

Stevens sa ujal kormidla v LA v roku 2017, predtým robil v klube sedem rokov asistenta pod Terrym Murrayom a Darrylom Sutterom. Bol tak v organizácii Kings pri zisku Stanleyho pohára v rokoch 2012 i 2014. V minulosti viedol aj Philadelphiu Flyers.

Desjardins bol trénerom Vancouveru Canucks v rokoch 2014 až 2017. Kanadu viedol aj na ZOH 2018 v Pjongčangu, kde so zverencami získal bronz. Debutovať na striedačke bude v utorňajšom domácom dueli s Anaheimom.

Sturm hral v NHL 14 sezón, neskôr sa stal trénerom Nemecka a národný tím priviedol k senzačnému olympijskému striebru v Pjongčangu. Nemeckú reprezentáciu naposledy povedie na blížiacom sa Nemeckom pohári, informovala agentúra DPA.