Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia NHL

Tampa Bay porazila Rangers 6:5 po predĺžení a v sérii sa ujala vedenia

Český útočník Tampy Palát prekonáva Švéda Lunqvista. Foto: TASR/AP

Český útočník bleskov Ondřej Palát strelil dva góly a pridal asistenciu.

New York 21. mája (TASR) - Hokejisti Tampy Bay Lightning triumfovali v treťom zápase finále play off Východnej konferencie zámorskej NHL nad New Yorkom Rangers 6:5 po predĺžení a ujali sa vedenia v sérii hranej na štyri víťazstvá 2:1.

V Amalie Arena rozhodol o dôležitom víťazstve v 64. minúte Nikita Kučerov, zápas číslo štyri je na programe v noci na sobotu opäť v Tampe.

Zostrih 11-gólovej prestrelky


Hostia síce v stretnutí po necelých desiatich minútach viedli 2:0, potom ale prišli štyri góly domácich za sebou. Jazdci vyrovnali, v závere tretej tretiny si vynútili aj predĺženie, no v extračase inkasovali. Český útočník bleskov Ondřej Palát strelil dva góly a pridal asistenciu, s bilanciou 1+1 skončili zápas aj jeho spoluhráči Tyler Johnson, Steven Stamkos a Alex Killorn. Hosťom nestačili dva presné zásahy Jespera Fasta.

Tretí zápas finále Východnej konferencie
TAMPA BAY LIGHTNING - NEW YORK RANGERS 6:5 po predĺžení (1:2, 3:1, 1:2 - 1:0)
Góly: 12. Stamkos (Killorn), 38. Palát (Johnson, Stamkos), 34. Johnson (Palát, Hedman)), 38. Killorn (Hedman), 55. Palát (Nesterov, Kučerov), 64. Kučerov (Nesterov) - 2. Brassard (Boyle, Stepan), 10. Fast (Kreider, McDonagh), 38. Fast (Klein, Stepan), 43. McDonagh (Hayes, Yandle), 59. Boyle (Miller, Yandle). Brankári: Bishop - Lundqvist, strely na bránku: 40:28, 19.204 divákov.
/stav série: 2:1/