Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia NHL

NHL:Tatar s asistenciou, rozbehnutý Pittsburgh zvalcoval aj Washington

Na snímke ruský útočník Pittsburghu Jevgenij Malkin oslavuje druhý gól v zápase hokejovej NHL Pittsburgh Penguins - Washington Capitals (7:4) v noci na 3. februára 2018. Foto: TASR/AP

Zabrali tradičné opory Penguins, Jevgenij Malkin pomohol k víťazstvu štyrmi bodmi (2+2), Phil Kessel pridal dva góly a asistenciu a Sidney Crosby zaznamenal dve asistencie.

New York 3. februára (TASR) - Slovenský hokejista Tomáš Tatar prispel v noci na sobotu v zámorskej NHL jednou asistenciou k víťazstvu Detroitu 4:1 na ľade Caroliny.

Najvýraznejšou mierou sa pod triumf Red Wings podpísal útočník Darren Helm, ktorý zaznamenal gól a dve asistencie. "Cítim sa skvele. Neviem, či som podal oveľa lepší výkon ako v predošlých zápasoch, ale je fajn konečne streliť gól alebo ho pripraviť spoluhráčom," uviedol pre zámorské médiá Helm, ktorý sa strelecky presadil prvýkrát od 5. decembra. Oporou Detroitu bol aj český brankár Petr Mrázek, ktorý sa na výhre podieľal 36 úspešnými zákrokmi. Tatar asistoval v 17. minúte pri góle Dannyho DeKeysera, ktorým obranca "červených krídel" vyrovnal na priebežných 1:1. Pre Tatara to bola desiata asistencia a 22. kanadský bod v prebiehajúcej sezóne NHL. Slovenský krídelník si počas 13:14-minútového pobytu na ľade pripísal aj dva strelecké pokusy a tri plusové body. Pre Hurricanes to bola prvá prehra po troch víťazných stretnutiach.

Obhajca titulu Pittsburgh potvrdil stúpajúcu formu, poradil si doma s Washingtonom v gólovej prestrelke 7:4 a pripísal si štvrtý triumf v rade. Zabrali tradičné opory Penguins, Jevgenij Malkin pomohol k víťazstvu štyrmi bodmi (2+2), Phil Kessel pridal dva góly a asistenciu a Sidney Crosby zaznamenal dve asistencie, vďaka čomu natiahol svoju bodovú šnúru na 11 zápasov (dosiahol v nich 22 bodov). "Tučniaci" po slabšom vstupe do sezóny v novom kalendárnom roku herne pookriali a opäť sa podobajú na tím, ktorý dvakrát za sebou dobyl Stanleyho pohár. "Momentálne sa už cítime lepšie a užívame si hokej. Vieme, že dokážeme strieľať veľa gólov," nechal sa počuť Malkin. Rozbehnutí Penguins dosiahli ôsme víťazstvo z posledných desiatich duelov a už len štyri body strácajú na Capitals na čele divízie. Washingtonu nestačili ani dva góly a asistencia kapitána Alexandra Ovečkina, ruský krídelník si upevnil pozíciu najlepšieho strelca súťaže, na konte má už 32 presných zásahov.

Hráči San Jose sa po sérii štyroch prehier radovali z dvojbodového zisku. Na ľade Columbusu zvíťazili 3:1 aj zásluhou brankára Martina Jonesa, ktorý predviedol úspešných 28 zákrokov. Po hodoch prišlo bolenie brucha, platí v prípade mužstva z Las Vegas. Golden Knights deň po stanovení nového rekordu NHL, keď ako nováčik vybojovali 34. víťazstvo v sezóne, už nevyzerali tak dominantne. Prekvapujúci líder Západnej konferencie prehral na klzisku Minnesoty jasne 2:5. Eric Staal sa na triumfe Wild podieľal dvomi gólmi a pridal asistenciu. "Divosi" ťažili z toho, že oddychovali od utorka, kým "rytieri" mali v nohách náročný duel s Winnipegom.

NHL - sumáre:



CAROLINA HURRICANES - DETROIT RED WINGS 1:4 (1:1, 0:1, 0:2)

Góly: 9. Lindholm (Faulk, Teräväinen) – 17. DeKeyser (Helm, TATAR), 26. Daley (Helm), 48. Nyquist (Zetterberg), 54. Helm (Glendening). Brankári: Darling - Mrázek, strely na bránku: 37:38, 18.126 divákov.

COLUMBUS BLUE JACKETS - SAN JOSE SHARKS 1:3 (0:1, 1:1, 0:1)

Góly: 26. Jenner (Atkinson, Kukan) – 6. Couture (Labanc, Hertl), 31. Labanc (Pavelski), 47. Vlasic (Meier, Braun). Brankári: Bobrovskij - Jones, strely na bránku: 29:28, 16.867 divákov.

PITTSBURGH PENGUINS - WASHINGTON CAPITALS 7:4 (2:1, 1:2, 4:1)

Góly: 3. Kessel (Sheahan, Guentzel), 16. Hagelin, 21. Hörnqvist (Crosby, Malkin), 42. Malkin (Kessel, Määttä), 47. Rust (Letang, Sheahan), 48. Kessel (Malkin, Hagelin), 50. Malkin (Crosby, Guentzel) – 19. Ovečkin (Djoos), 24. Orlov (Eller, Niskanen), 32. Kuznecov (Wilson, Ovečkin), 42. Ovečkin (Kuznecov, Orlov). Brankári: Murray - Holtby (48. Grubauer), strely na bránku: 39:33, 18.652 divákov.

MINNESOTA WILD - VEGAS GOLDEN KNIGHTS 5:2 (2:0, 2:1, 1:1)

Góly: 11. Staal (Dumba), 16. Coyle, 22. Ennis (Brodin), 37. Spurgeon (Suter, Staal), 59. Staal (Dumba, Brodin) – 27. Haula (Miller, Perron), 53. Schmidt (Perron, Haula). Brankári: Dubnyk - Subban, strely na bránku: 35:24, 19.057 divákov.

Slovák v akcii:

Tomáš Tatar (Detroit) 13:14 0 1 1 +3 2 0

/legenda: minutáž, góly, asistencie, body, +/-, strely na bránku, trestné minúty/