Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia NHL

NHL: Útočník Canucks Prust zákerne pichol Marchanda

Hráč Vancouver Canucks Brandon Prust (vpravo) pri pästnom súboji s Jamie Oleksiakom z tímu Dallas Stars na snímke z 3. decembra 2015 vo Vancouveri. Foto: TASR/AP

Zákerný zákrok zo zápasu medzi Vancouvrom Canucks a Bostonom Bruins rozhodcovia ocenili 10-minútovým trestom, Prust sa však asi nevyhne disciplinárnemu konaniu.

Vancouver 6. decembra (TASR) - Nepríjemnou udalosťou nočného zápasu zámorskej hokejovej NHL medzi Vancouverom Canucks a Bostonom Bruins (0:4) bol incident zo záveru tretej tretiny, keď útočník domáceho tímu Brandon Prust úmyselne pichol do slabín Brada Marchanda. Zákerný zákrok rozhodcovia ocenili 10-minútovým trestom, Prust sa však asi nevyhne disciplinárnemu konaniu.

Situácia sa udiala necelé tri minúty pred koncom za rozhodnutého stavu v obrannom pásme Bostonu mimo puku. Prust korčuľoval okolo Marchanda a hokejkou zaútočil súperovi na chúlostivé miesta. Útočník Bostonu sa zvalil na ľad a na striedačku sa vrátil až po ošetrení. "Ani som presne nevedel, kto to bol, len sa mi zdalo, že Prust. Išiel okolo mňa a švihol mi hokejkou na citlivé miesta," povedal Marchand pre rádio Bruins Overtime LIVE.

Tréner Claude Julien verí, že sa prípadu bude venovať aj oddelenie hráčskej bezpečnosti NHL. "Videl som záznam a bolo tam jasné pichnutie. Takéto zákroky do ligy nepatria. O zápase bolo rozhodnuté, neviem čo ho k tomu motivovalo," povedal kouč Bostonu. Prustov zákrok spôsobil nervozitu na ľade a v závere sa ešte pobili Derek Dorsett so Zacom Rinaldom.