Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia NHL

VIDEO: Anaheim prvým postupujúcim, Hoffman udržal Ottawu v hre

Hráči Anaheim Ducks počas prvej tretiny zápasu s Winnipeg Jets v stredu 22. apríla 2015 vo Winnipegu. Foto: TASR/AP

Najvýraznejšie víťazstvo sa zrodilo v Minnesote.

New York 23. apríla (TASR) - Hokejisti Anaheimu sa stali prvým tímom, ktorý si zaistil postup do 2. kola play off NHL. Ducks zvíťazili vo štvrtom dueli štvrťfinále Západnej konferencie na ľade Winnipegu 5:2 a v celej sérii triumfovali hladko 4:0 na zápasy. V konferenčnom semifinále narazia na lepšieho z dvojice Calgary - Vancouver, bližšie k postupu majú Flames, ktoré vedú v sérii 3:1. Jets tak pri svojej prvej účasti vo vyraďovačke od presťahovania klubu z Atlanty neuhrali v 1. kole ani jedno víťazstvo.

V prvých troch zápasoch prehrával Anaheim po dvoch tretinách, v tom štvrtom však nie. "Káčeri" odpovedali na úvodný presný zásah Briana Littlea gólmi nováčika Emersona Etema a Andrewa Cogliana. V úvode tretieho dejtsva zvýšil Ryan Kesler, a hoci domáci stihli ešte znížiť po presnom zásahu Marka Stuarta, americký útočník sa presadil druhýkrát a bolo rozhodnuté. Skóre spečatil do prázdnej bránky Sami Vatanen.

"Ani v tých najdivokejších snoch som si nepredstavoval, že sériu vyhráme 4:0 na zápasy. Ale bolo to veľmi náročné," uviedol pre zámorské médiá tréner Anaheimu Bruce Boudreau, ktorého doplnil dvojgólový strelec Kesler: "Bol to fyzický hokej, naše jazvy to dokazujú. Je super, že sme to ukončili skoro, budeme mať niekoľko dní na oddych."

Blízko k postupu má New York Rangers. Držiteľ Prezidentskej trofeje pre najlepší tím základnej časti vyhral v noci na štvrtok v Pittsburghu 2:1 po predĺžení a v sérii sa ujal vedenia 3:1 na zápasy. Víťazný gól "jazdcov" strelil v 4. minúte predĺženia nováčik Kevin Hayes. "Určite to bol najdôležitejší gól v mojej kariére," povedal 22-ročný útočník. Penguins začali dobre, už v 3. min viedli po presnom zásahu Patrica Hörnqvista, ale defenzíva Rangers na čele s brankárom Henrikom Lundqvistom už ďalšie góly nepustila. Na 1:1 vyrovnal v závere druhej tretiny Derick Brassard.

"Prvá tretina patrila súperovi, tvrdo forčekoval, bral nám puky. Uvedomili sme si, že musíme hrať lepšie. Odviedli sme kvalitnú prácu a podarilo sa. Od druhého dejstva sme boli lepším tímom," povedal obranca "jazdcov" Marc Staal. Po prvý raz od roku 1928 Rangers vyhrali tri stretnutia v play off za sebou, keď dali najviac dva góly. Od účasti v semifinále Východnej konferencie tak delí Rangers jediné víťazstvo, postup môžu spečatiť v noci na sobotu, keď je v Madison Square Garden na programe piaty zápas.

Stav 3:1 je aj v sérii medzi Montrealom a Ottawou. Canadiens nevyužili prvú možnosť na spečatenie postupu a prehrali na ľade kanadského rivala "futbalovým" výsledkom 0:1. "Senátorov" udržal v hre krídelník Mike Hoffman, ktorý v 50. minúte strelil jediný gól stretnutia. Domácim výborne zachytal brankár Craig Anderson, ktorý zlikvidoval všetkých 28 striel hráčov Canadiens. Víťazný gól padol po tom, ako puk v rohu klziska vybojoval Mika Zibanejad. Švédsky center následne dobre zaclonil pred brankárom Careym Pricom a domáci sa po Hoffmanovm góle udržali v sérii. "Vedeli sme, že domácemu brankárovi musíme brániť vo výhľade, pretože Carey je jeden z najlepších brankárov na svete. Mika výborne vybojoval puk a vďaka jeho clone som potom skóroval. Sme radi, že sezóna nám pokračuje," povedal Hoffman. Najvýraznejšie víťazstvo sa zrodilo v Minnesote, kde domáci "divosi" podľahli St. Louis hladko 1:6. Blues tak zrovnali krok, v sérii je stav 2:2 na zápasy. O výsledku bolo rozhodnuté už v polovici prvej tretiny, ktorú vyhrali hostia po góloch Ryana Reavesa, Vladimira Tarasenka a kapitána Davida Backesa 3:0. Na presný zásah Jareda Spurgeona z úvodu druhej časti hry odpovedali hostia opäť trikrát. Na 5:1 zvýšil efektne jednou rukou svojím piatym gólom v play off Tarasenko. Devana Dubnyka, ktorý v predchádzajúcom zápase dosiahol čisté konto, vyhnal z bránky Patrik Berglund.


1. kolo play off NHL

štvrté zápasy štvrťfinále Východnej konferencie

Ottawa Senators - Montreal Canadiens 1:0

Gól: 50. Hoffman (Ceci).
Brankári: Anderson - Price, strely na bránku: 32:28
20.500 divákov



Zdroj: nhl.com

/stav série: 1:3/


Pittsburgh Penguins - New York Rangers 1:2 pp

Góly: 3. Hörnqvist (Lovejoy, Martin) - 38. Brassard (Nash, McDonagh), 64. Hayes (Hagelin, St. Louis).
Brankári: Fleury - Lundqvist, strely na bránku: 23:24
18.619 divákov



Zdroj: nhl.com

/stav série: 1:3/


štvrté zápasy štvrťfinále Západnej konferencie

Minnesota Wild - St. Louis Blues 1:6

Góly: 22. Spurgeon (Niederreiter, Granlund) - 6. Reaves (Pietrangelo, Porter), 7. Tarasenko (Shattenkirk, Backes), 11. Backes (Shattenkirk, Oshie), 24. Štastný (Berglund, Jaškin), 36. Tarasenko (Lehterä, Shattenkirk), 37. Berglund.
Brankári: Dubnyk (37. Kuemper) - Allen, strely na bránku: 18:26
19.390 divákov



Zdroj: nhl.com

/stav série: 2:2/


Winnipeg Jets - Anaheim Ducks 2:5

Góly: 17. Little (Perreault, Byfuglien), 51. Stuart (Ladd, Little) - 18. Etem (Vatanen, Perry), 33. Cogliano (Perry, Lindholm), 47. Kesler (Despres, Fleischmann), 56. Kesler (Silfverberg, Maroon), 60. Vatanen.
Brankári: Pavelec - Andersen, strely na bránku: 27:35
15.016 divákov



Zdroj: nhl.com

/konečný stav série: 0:4, Anaheim postúpil do konferečného semifinále/