Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia NHL

NHL: Washington zdolal Pittsburgh, Nashville zvíťazil nad Winnipegom

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

O triumf Caps nad dvojnásobnými obhajcami Stanleyho pohára sa gólmi zaslúžili Alexander Ovečkin, Jakub Vrána, Brett Connolly a Nicklas Bäckström.

New York 30. apríla (TASR) - Hokejisti Washingtonu Capitals zvíťazili v druhom zápase semifinále play off Východnej konferencie zámorskej NHL nad Pittsburghom Penguins 4:1 a vyrovnali stav série na 1:1. O triumf Caps nad dvojnásobnými obhajcami Stanleyho pohára sa gólmi zaslúžili Alexander Ovečkin, Jakub Vrána, Brett Connolly a Nicklas Bäckström. Tretí duel je na programe v noci na stredu v Pittsburghu.

Nashville zvíťazil v druhom stretnutí semifinále play off Západnej konferencie nad Winnipegom 5:4 po dvojnásobnom predĺžení a vyrovnal stav série na 1:1. Víťazný gól Predators strelil v 86. minúte švajčiarsky krídelník Kevin Fiala. V zostave Jets opäť chýbal slovenský útočník Marko Daňo. Hontom nepomohol ani produktívny kanadský center Mark Scheifele, ktorý si rovnako ako v prvom zápase pripísal na konto dva góly a pridal aj asistenciu.

Washington položil základ úspechu v prvej tretine, v ktorej si vytvoril dvojgólový náskok. Skóre otvoril už po 86 sekundách Ovečkin svojím siedmym presným zásahom vo vyraďovacích bojoch. "Nechceli sme dopustiť, aby sa zopakoval scenár z prvého zápasu. Aj v ňom sme viedli 2:0, no Pittsburghu sa v záverečnej tretine podaril dokonalý obrat. Penguins majú skúsený tím, nevzdávajú sa za žiadneho stavu. Dnes sme podali konštantný výkon, bez výkyvov, aj preto sme dosiahli želaný výsledok," citovala slová ruského kanoniera agentúra AP.

Brankár Washingtonu Braden Holtby kryl 32 z 33 striel a poradil si i s vyloženými šancami Sidneyho Crosbyho a Jakea Guentzela. Hostia sa v tretej tretine vehementne dožadovali druhého gólu po strele Patrica Hornqvista, no ani opakované zábery nepotvrdili, že puk bol za bránkovou čiarou. "Zaspali sme prvú tretinu, dovolili sme domácim dostať sa na koňa. Nebol to z našej strany vydarený zápas, vo všetkom sme zaostávali," priznal Hornqvist.

V dueli medzi Nashvillom a Winnipegom Scheifele svojím druhým gólom v 59. minúte dostal zápas do predĺženia, no v ňom sa presadili držitelia Prezidentskej trofeje pre víťaza základnej časti NHL. "Bol to pre nás mimoriadne dôležitý zápas plný emócií. Je úplne iné cestovať do Winnipegu, keď je séria vyrovnaná, ako ísť do Kanady za stavu 0:2 na zápasy," zdôraznil fínsky brankár v službách Predators Pekka Rinne, ktorý zaznamenal 46 úspešných zákrokov, čo je jeho doterajšie maximum v play off.

Sheifeleho mrzelo, že Winnipeg v extra čase nedokázal strhnúť víťazstvo na svoju stranu. "Prehra po dvojnásobnom predĺžení človeka vždy škrie. Pozitívom však je, že sme hrali lepšie ako v prvom zápase. Musíme sa čím skôr otriasť, trochu si oddýchnuť a potom už začať myslieť na tretí duel, ktorý môže byť z hľadiska celej série kľúčový," uviedol Kanaďan pre oficiálnu stránku profiligy.

2. kolo play off NHL

semifinále Východnej konferencie - 2. zápas:

WASHINGTON CAPITALS - PITTSBURGH PENGUINS 4:1 (2:0, 1:0, 1:1)
Góly: 2. Ovečkin, 15. Vrána (Eller, Holtby), 23. Connolly (Eller), 60. Bäckström (T. Wilson, Eller) – 34. Letang (Schultz, Guentzel). Brankári: Holtby - Murray, strely na bránku: 31:33, 18.506 divákov
/stav série: 1:1/

semifinále Západnej konferencie - 2. zápas:

NASHVILLE PREDATORS - WINNIPEG JETS 5:4 pp (1:2, 2:0, 1:2 - 1:0)
Góly: 1. Johansen (F. Forsberg, Subban), 26. Subban (F. Forsberg, Arvidsson), 39. Arvidsson (F. Forsberg, Ellis), 46. Johansen (Arvidsson), 86. Fiala (C. Smith, Turris) – 13. Byfuglien (Scheifele), 14. Scheifele (Štastný, Laine), 46. Tanev (Little), 59. Scheifele (Wheeler, Byfuglien). Brankári: Rinne - Hellebuyck, strely na bránku: 41:50, 17.274 divákov
/stav série: 1:1/