Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia NHL

Yan Šťastný zabojuje o návrat do NHL, St. Louis ho pozvalo na skúšku

Yan Šťastný Foto: TASR/Pavel Neubauer

Syn legendárneho Petra Šťastného podpísal s "bluesmanmi", ktorých dres obliekal v rokoch 2008 - 2010, skúšobný kontrakt.

St. Louis 9. septembra (TASR) - Americký hokejista slovenského pôvodu Yan Šťastný sa pokúsi o návrat do zámorskej NHL. Syn legendárneho Petra Šťastného podpísal skúšobný kontrakt s klubom St. Louis Blues, v ktorom už pôsobil v rokoch 2008-2010. Informovala o tom torontská rozhlasová stanica TSN 1050.

Tridsaťtriročný útočník sa pokúsi v prípravnom kempe "bluesmanov" zaujať svojou hrou a vybojovať si riadnu profiligovú zmluvu. Yan Šťastný prežil v St. Louis časť svojho detstva v čase, keď za Blues hrával jeho otec. Narodil sa v kanadskom Quebecu, s rodinou sa presťahoval do St. Louis v roku 1995. V mužstve aktuálne pôsobí aj jeho brat Paul, ktorý patrí k hlavným útočným oporám Blues.

Yan Šťastný okrem St. Louis pôsobil aj v Edmontone Oilers a Bostone Bruins, na konte má dokopy 91 profiligových štartov s bilanciou šesť gólov a 10 asistencií.

Od svojho odchodu z NHL v roku 2010 vymenil Yan Šťastný dresy štyroch európskych klubov. Hral za CSKA Moskva v KHL, nemecký Norimberg, švédsku Moru a naposledy obliekal dres tímu Schwenninger Wild Wings, kde v 38 stretnutiach DEL nazbieral 20 bodov (10+10). Takisto reprezentoval USA na troch svetových šampionátoch.