Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia NHL

NHL:Tréner majstrov sveta McLellan mieri na striedačku Oilers

Todd McLellan, ilustračné foto. Foto: TASR/AP

McLellan bude v mužstve trénovať aj slovenského obrancu Martina Marinčina

Edmonton 19. mája (TASR) - Novým trénerom klubu NHL Edmonton Oilers by sa mal stať Todd McLellan, ktorý na uplynulých MS v Česku priviedol kanadskú hokejovú reprezentáciu po ôsmich rokoch k titulu majstrov sveta. Podľa informácií televíznej stanice TSN strany dolaďujú posledné detaily kontraktu a dohodu by mali oficiálne oznámiť v utorok.

McLellan bol od sezóny 2008/2009 hlavným koučom San Jose. V apríli "žralokov" opustil po vzájomnej dohode po tom, čo kalifornský klub nepostúpil do play off. Oilers tak pokračujú v zmenách vo vedení klubu a realizačnom tíme. Do funkcie výkonného riaditeľa sa posunul dovtedajší viceprezident Bob Nicholson, generálnym manažérom a prezidentom pre hokejové operácie sa stal bývalý GM Bostonu Peter Chiarelli. V organizácii síce zostali doterajší šéfovia v exekutíve Kevin Lowe a Craig MacTavish, ale ich úlohy sa zminimalizovali.

McLellan bude v mužstve trénovať aj slovenského obrancu Martina Marinčina ako i útočné duo Taylor Hall a Jordan Eberle, s ktorými spoločne získal zlato na uplynulom svetovom šampionáte v Prahe.