Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia NHL

Opory Pittsburghu Crosby a Malkin nenastúpia v Zápase hviezd

Kapitán Pittsburghu Penguins Sidney Crosby v zápase zámorskej hokejovej NHL Toronto Maple Leafs - Pittsburgh Penguins Foto: TASR/AP

Informáciu potvrdil viceprezident a generálny manažér Penguins Jim Rutherford.

New York 23. januára (TASR) - Víkendový Zápas hviezd zámorskej hokejovej NHL bude ochudobnený o dve opory Pittsburghu Penguins. Pre zranenia sa na tradičnom exhibičnom podujatí v Columbuse nepredstavia útočníci Sidney Crosby a Jevgenij Malkin. Informáciu potvrdil viceprezident a generálny manažér Penguins Jim Rutherford.

Crosby nastupoval v uplynulých zápasoch s nešpecifikovaným zraneným dolnej časti tela a liečba si vyžiada približne týždeň. V poslednom zápase pred prestávkou bol v súboji s Chicagom Blackhawks (2:3) na ľade viac ako 23 minút a nebodoval. Z dôvodu vynechania Zápasu hviezd nemôže Crosby nastúpiť v najbližšom zápase NHL, v ktorom Pittsburgh hostí v útotok Winnipegu Jets. Malkina vyradilo z účasti takisto zranenie dolnej časti tela. Podľa Rutherforda má ruský útočník problémy už dlhšie a zranenie si obnovil tento týždeň v zápase proti Philadelphii. Malkin vynechal časti druhej a tretej tretiny, vrátil sa na predĺženie, ale v ďalšom zápase proti Chicagu nenastúpil.

Z účasti v Zápase hviezd vypadlo pre zranenie predtým trio brankárov Jimmy Howard (Detroit Red Wings), Pekka Rinne (Nashville Predators) a Sergej Bobrovskij z domáceho Columbus Blue Jackets. Premiérovo sa preto v Zápase hviezd NHL predstaví slovenský brankár Jaroslav Halák z New Yorku Islanders. Okrem Haláka dodatočne povolali aj gólmana Marca-Andre Fleuryho, ktorý bude pri absenciách Crosbyho a Malkina jediným zástupcom Pittsburghu. Malkina nahradí útočník Nashvillu Filip Forsberg.